Strip
Nederlands

Papieren droom

Pierre Makyo (scenarist), Serge Le Tendre (scenarist), Dodier (illustrator)
"De papieren droom", het kasteel van baron De Verville, heeft veel gemeen met een Cluedospel. Geheime gangen, knotsgekke personages en alle andere elementen zijn aanwezig voor een perfecte moord in een gotisch kader. Met dit verschil dat de machinaties die worden beraamd in het kasteel bij La Rochelle, niets te maken hebben met het onschuldige spelletje dat je speelt bij thee en cakejes...
Titel
Papieren droom
Scenarist
Pierre Makyo 1952- Serge Le Tendre
Illustrator
Dodier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les êtres de papier
Parallelle titel
De papieren droom
Uitgever
[Sittard]: Dupuis, 2001 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
ISBN
90-314-1871-4 (paperback) 9789031430154 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties