Strip
Nederlands

Rabal de genezer

Pierre Makyo (scenarist), Faure (illustrator)
Titel
Rabal de genezer
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Faure 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Rabal le guérisseur
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2001
48 p. : ill.
ISBN
90-343-2981-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thierry Jolion is ontvoerd door een geheimzinnige groep, die zich de Ridders van de Graal noemen. Door middel van een soort hypnose proberen ze hem het geheim te ontfutselen van een andere groep, de Nieuwe Katharen. Thierry speelt een sleutelrol omdat hij als enige de ligging weet van het koninkrijk Galthedoc. In dit deel reist Thierry terug naar de Middeleeuwen wanneer Galthedoc in de greep is van een pestepidemie. Voor hij alles kan verklappen, wordt hij gered door de Katharen. Dit album is deel 11 van de serie 'Het Land van Langvergeten' en het derde deel binnen de derde cyclus (die begon met album 9). Dit boek is niet te lezen zonder de delen 9 en 10. De sfeervolle tekeningen zijn realistisch in een stijl die doet denken aan Manara of de vroegere Moebius. Zowel de gezichten als de landschappen zijn erg fraai. Het verhaal is ook zeer verrassend. Een boeiend album, kortom. Scenarist Makyo maakte eerder 'De Zaden van het Paradijs' en tekenaar Faure is bekend van de 'Zoon van de Arend…Lees verder

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties