Daisy
Nederlands
Commissaris Van In en zijn echtgenote Hannelore, onderzoeksrechter, krijgen te maken met een netwerk van mensenhandelaars die minderjarige meisjes prostitueren.
Titel
De butlerknop
Auteur
Pieter Aspe 1953-2021
Verteller
Martine Derycke  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
9:49
Oorspr. uitgever
Aspe NV
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de inbraak bij een vroegere minnaar voor compromitterende naaktfoto’s worden een vrouw en de beste vriend van haar zoon vermoord. De Brugse politie heeft geen aanwijzingen, tot blijkt dat er bij de inbraak USB-sticks verdwenen zijn met gegevens over een netwerk van mensenhandelaars die minderjarige meisjes prostitueren. Commissaris Van In en zijn echtgenote Hannelore, onderzoeksrechter, worden geconfronteerd met corrupte magistraten en een nietsontziende opdrachtgever die de grote middelen niet schuwt en enkele collega’s van Van In in de val laat lopen. Zelfs Van In en zijn naasten staan een tijdje later doodsangsten uit. Deze 39ste politieroman met het ons welbekende speurdersduo is een voltreffer vanaf de eerste hoofdstukken. Een aantal bizarre doden, veel actie, een tegenwerkende rechter en de nodige persoonlijke problemen van de agenten uit het team zorgen voor veel vaart. Dat dit verhaal volgens een herkenbare en beproefde succesformule is geschreven, mag de pret niet drukken…Lees verder

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Anna Gaston Aspeslag, (Brugge, 3 april 1953 – aldaar, 1 mei 2021) was een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij was voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge en koster van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Werk

Pieter Aspe schreef misdaadromans met als hoofdpersonen hoofdinspecteur Pieter Van In en substituut (officier van justitie) Hannelore Martens, die in het debuutverhaal Het vierkant van de wraak zijn geliefde wordt. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af, alhoewel 13, Ontmaskerd, Op Drift…Lees verder op Wikipedia