Boek Nederlands

Eiland

Pieter Aspe (auteur)
+1
Eiland
×
Eiland Eiland

Eiland

Pieter Aspe (auteur)
Genre:
In de reeks:
Na de vondst van het lijk van een man wordt commisaris Van In geconfronteerd met de zwijgzame bewoners van een enclave in Brugge.
Titel
Eiland
Auteur
Pieter Aspe
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau Thriller, 2015
309 p.
ISBN
9789022327029 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)
E-boek: Nederlands
Daisy: Nederlands
Grote letter: Nederlands
Braille: Nederlands
Dwarsligger: Nederlands

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Is een goede buur beter dan een verre vriend? Op deze vraag krijg je een antwoord in de dertigste thriller van Pieter Aspe. In Eiland wordt Van Inn geconfronteerd met een verdacht overlijden in de chique buurt van het Colettijnenhof. De bewoners zijn allen van hetzelfde allooi: ze bekleden een prestigieuze functie, houden er een excentrieke levensstijl op na, delen dezelfde intrigerende poetsvrouw Silvia en zoals later zal blijken delen ze zelfs meer dan dat. Albert Snoeck is een welbespraakt parlementslid, Eddy Demaeght heeft een succesvol boekhoudkantoor, De Nul werkt als plastisch kunstenaar en de laagste op de ladder is culinair journalist Lieven Deckmyn. Dat Pierre Pieters net voor hun huis doodvalt, kan geen toeval zijn. Elke buur ontkent enige betrokkenheid bij de dood van Pierre Pieters. Meer zelfs, ze beweren aanvankelijk dat ze hem nog nooit gezien hebben. Als na onderzoek blijkt dat Pierre vergiftigd werd met een overdosis bètablokkers gaan de poppen aan het dansen. …Lees verder
Dertigste deel in de serie politieromans rond de Brugse commissaris Van In en zijn assistent Guido Versavel, en onderzoeksrechter Hannelore Martens, het vaste trio in de misdaadromans van Pieter Aspe. Op een eilandje voor de Bretonse kust wordt op een dag een daar wonende Bruggenaar vermist. Op de plek van een voormalig klooster in Brugge, waar nu een aantal stadswoningen staat, wordt het lijk van een man gevonden. Pieter Van In wordt zo geconfronteerd met een stukje Brugge dat hij nog niet kende; de bewoners lijken collectief iets te willen verbergen. Volgens het beproefde recept geschreven policier met veel dialogen, humor, sympathieke en overtuigende, maar ook na zoveel delen wat clichématige hoofdpersonen. Van Aspe werd al meermalen genomineerd en bekroond voor zijn misdaadromans die ook verfilmd werden voor televisie. Gebonden, normale druk.