Commissaris Van In krijgt te maken met de moord op een bekende theaterproducent.
Titel
Vagevuur
Auteur
Pieter Aspe
Verteller
Walter De Meyere  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Speelduur
07:48:51
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Commissaris Van In staat voor het zoveelste raadsel. Theaterproducent Verfaille wordt eerst beroofd en daarna vermoord. Het waarom van die moord is een vraagteken en dat geldt ook voor een hele reeks andere voorvallen die zich kort na elkaar en zonder enige schijnbare samenhang voordoen. Samen met zijn collega's en met zijn vrouw, Hannelore, die onderzoeksrechter is, zoekt Van In een uitweg in de doolhof en lost hij de hele affaire op. Dit verhaal speelt zich, zoals de andere boeken van deze auteur, af in het hedendaagse Brugge. Met name het nieuwe en controversiële concertgebouw is de belangrijkste locatie. Daar zal Van In, bij de première van een omstreden toneelstuk en voor een volle zaal, de eindafrekening presenteren. Het is een van de vele onwaarschijnlijkheden in een nogal rommelig en slordig geschreven verhaal. Dit is overigens merkwaardig voor deze doorgaans vrij goed scorende thrillerauteur. Duidelijke druk.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag (Brugge, 3 april 1953), is een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij is voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Begin augustus 2006 kreeg Pieter Aspe een hartaanval en zakte op straat in elkaar. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Er werden drie overbruggingen op zijn kransslagaders geplaatst. Na deze operatie ontstond opschudding toen Aspe en zijn behandelend cardioloog voor het oog van de pers elk een glas Duvel dronken, waarbij de cardioloog beweerde dat dit goed zou zijn voor As…Lees verder op Wikipedia

Suggesties