Boek Nederlands

Kolletje: het grote voorleesboek

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)

Kolletje: het grote voorleesboek

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van verhalen over Kolletje die zich met haar toversokken uit allerlei ondeugende situaties weet te redden. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Titel
Kolletje: het grote voorleesboek
Auteur
Pieter Feller
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2011
200 p. : ill.
ISBN
9789048809103 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit voorleesboek over Kolletje bundelt de verhalen die al eerder verschenen in Kolletje gaat kamperen, Kolletje gaat naar school en Kolletje en haar vriendjes. Kolletje is een kleutermeisje dat voor haar vierde verjaardag gebreide toversokken kreeg van haar tante. In ‘Kolletje gaat kamperen’ gaat Kolletje met haar ouders en broertje Kees op vakantie naar Frankrijk. Ook haar buurjongen Dirk mag mee. Kamperen is even wennen, met je toilettas over de camping naar de douche en slapen in een tent, maar er valt van alles te beleven, zoals stokbroodjes bakken boven het kampvuur en spannende grotten bezoeken. En gelukkig verliezen Kolletjes sokken hun toverkracht niet in het buitenland. Daarnaast komt in een van de verhalen op een leuke manier het onderwerp adoptie aan bod. Kolletje, Dirk en mama en papa krijgen nieuwe buren. Kolletje merkt snel op dat de kinderen van de buren niet op de mama en papa lijken. Mama en papa leggen Dirk en Kolletje uit wat adoptie precies bet…Lees verder
Kolletje is een grappig, klein meisje. Voor haar vierde verjaardag krijgt ze toversokken van haar tante Laetitia. Als ze die aanheeft, kan ze echt toveren. En dat doet ze! Maar andere mensen mogen het niet weten van papa en mama, want anders schrikken ze zich een ongeluk. Soms doet Kolletje ook erg ondeugende dingen en moet ze de sokken uitdoen. Dat geeft niet: dan bedenkt ze gewoon leuke spelletjes om te spelen met haar beste vriend Dirk. Dit verhalenboek is een bundeling van de eerder verschenen boeken 'Kolletje gaat kamperen', 'Kolletje gaat naar school' en 'Kolletje en haar vriendjes'*. Het boek is opgedeeld in drie delen die steeds uit twaalf korte verhaaltjes bestaan. Het zijn grappige belevenissen die met vaart in een directe stijl met veel dialoog zijn geschreven. In ieder verhaaltje gebeurt iets dat in het leven van kleuters veel indruk kan maken. Boordevol kleurige, grappige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.