Boek
Nederlands

Kolletje leert zwemmen

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
Kolletje leert zwemmen
×
Kolletje leert zwemmen Kolletje leert zwemmen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kolletje en Dirk mogen op zwemles. Ze zijn zo blij dat ze het iedereen vertellen. En de toversokken van Kolletje zorgen weer voor bijzondere gebeurtenissen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Magie, Zwemmen
Titel
Kolletje leert zwemmen
Auteur
Pieter Feller
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2017 | Andere uitgaves
76 p. : ill.
ISBN
9789048818310 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 41 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Kolletje leert zwemmen gaat de bekende Katharina Orselia Laetitia met haar toversokken te water. Samen met Dirk, haar beste vriend en buurjongen, gaat ze op zwemles. Het vrolijke en ietwat koppige meisje is zo blij dat ze het aan iedereen vertelt: haar tante, haar buren, de postbode… Dirk en Kolletje krijgen les van juf Jos en soms loopt het al wel eens mis, zoals wanneer Dirk zijn zwembroek vergeet en hij een vies, oud, vergeten exemplaar van het zwembad aan moet. Natuurlijk mogen we ook de wonderbaarlijke sokken van Kolletje niet vergeten, die uiteraard voor magische en grappige toestanden zorgen.
De verhalen van Kolletje moeten het hebben van de herkenbaarheid. In korte directe en indirect rede beschrijft Feller op een boeiende manier de wereld van een kleuter en de alledaagse dingen die kinderen van die leeftijd bezighouden. De verhalen zijn prettig om (voor) te lezen en erg herkenbaar. In Kolletje leert zwemmen zijn er twaalf hoofdstukken die elk uit zo'n ze…Lees verder
Kolletje en Dirk mogen op zwemles. Ze zijn zo blij dat ze het iedereen vertellen. Ze krijgen les van de lieve juf José, maar de eerste les gaan ze helemaal niet zwemmen. De toversokken van Kolletje zorgen weer voor bijzondere gebeurtenissen. Leuk, humoristisch voorleesboek uit de reeks boeken over Kolletje. Prettig leesbaar, mede door de ruime bladspiegel en korte hoofdstukken. Geïllustreerd met sfeervolle illustraties in kleur. Herkenbare verhalen, waardoor het veel lezers uit de doelgroep zal aanspreken. Met inhoudsopgave. Aantrekkelijk omslag met Kolletje en haar vriendjes in het zwembad. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 25 september 1952) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Biografie

Feller werd geboren in Hoorn als jongste in een gezin van vier kinderen. Zijn vader had een winkel met huishoudelijke artikelen en moeder had een kapperszaak. Toen hij elf was, wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Na zijn middelbare school (HBS-b) had hij verschillende baantjes. Zo werkte hij in een verf- en een zuurkoolfabriek. Hij werkte enige tijd in de dierenwinkel van een van zijn zusters en had ook zelf een dierenwinkel. Hierna werd hij huisman en schrijver.

Privé

Feller is getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Pieter Feller debuteerde in 1993 met Daan de klikspaan bij uitgeverij Zwijsen. In 1994 stapte hij over naar Van Holkema & Warendorf en in 1995 kwam bij die uitgeverij De tw…Lees verder op Wikipedia

Suggesties