Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Meneer Victors vreselijke vertellingen

Pieter Feller (auteur), Tiny Fisscher (auteur), Mariëlla van de Beek (illustrator)
+1
Meneer Victors vreselijke vertellingen
×
Meneer Victors vreselijke vertellingen Meneer Victors vreselijke vertellingen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Fabian verveelt zich in de herfstvakantie. Zijn vader is weg en hij kan het niet goed vinden met zijn stiefmoeder. In een rommelwinkel ontmoet hij meneer Victor, die hem elke dag een bizar of griezelig verhaal vertelt. Maar wie is deze meneer Victor? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Meneer Victors vreselijke vertellingen
Auteur
Pieter Feller Tiny Fisscher
Illustrator
Mariëlla van de Beek
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018
157 p. : ill.
ISBN
9789048316199 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vader van Fabian zit in de herfstvakantie in het buitenland, en tussen Fabian en zijn nieuwe stiefmoeder botert het niet. Tijdens een omzwerving ontdekt hij het rommelwinkeltje van meneer Victor. Deze blijkt een fantastische verteller van griezelige verhalen. Over ouders die doodsbang zijn voor hun enge dochter, een kris pusaka die een eigen ziel blijkt te bezitten, een kindervanger met een blokfluit en nog veel meer. Ook Roald Dahl heeft een functie in het verhaal. Gaandeweg wordt zelfs de verstandhouding met Fabians stiefmoeder beter. De vakantie vliegt voorbij. Maar wie is eigenlijk meneer Victor? Een vlot leesbare raamvertelling (met ergens zelfs een raamvertelling daarbinnen), met geloofwaardige dialogen, al klinkt Fabian soms wel erg wijs. Een enkel verhaal steekt erbovenuit, de rest voegt zich keurig in het genre. Mooie paginagrote zwart-wittekeningen en een soort vignetten bij elke hoofdstuktitel. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Pieter Feller

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 25 september 1952) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Biografie

Feller werd geboren in Hoorn als jongste in een gezin van vier kinderen. Zijn vader had een winkel met huishoudelijke artikelen en moeder had een kapperszaak. Toen hij elf was, wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Na zijn middelbare school (HBS-b) had hij verschillende baantjes. Zo werkte hij in een verf- en een zuurkoolfabriek. Hij werkte enige tijd in de dierenwinkel van een van zijn zusters en had ook zelf een dierenwinkel. Hierna werd hij huisman en schrijver.

Privé

Feller is getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Pieter Feller debuteerde in 1993 met Daan de klikspaan bij uitgeverij Zwijsen. In 1994 stapte hij over naar Van Holkema & Warendorf en in 1995 kwam bij die uitgeverij De tw…Lees verder op Wikipedia

Suggesties