Boek
Nederlands

Acht schijfjes banaan op wereldreis

Acht schijfjes banaan op wereldreis

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Acht schijfjes banaan gaan op wereldreis. Het negende schijfje blijft thuis wegens vliegangst. Hij geniet ervan om het huis voor zichzelf te hebben. De andere schijfjes houden hem via telefoon, e-mail en post op de hoogte van hun avonturen.
Onderwerp
Reizen
Titel
Acht schijfjes banaan op wereldreis
Auteur
Pieter Gaudesaboos Lorraine Francis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
[32] p. : ill.
ISBN
9789020989847 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vakantie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rond de wereld in acht schijfjes

De zomervakantie is hét moment om met een aantal schijfjes banaan op wereldreis te gaan. In Acht schijfjes banaan op wereldreis, aflevering 4 van de reeks Mannetje Koek schrijft een boek, volgen we de avonturen van kleine globetrotters die gepakt en gezakt naar alle uithoeken van de aardbol trekken. Eentje, schijfje negen, heeft last van vliegangst en blijft thuis. Maar dat Thuisblijfschijfje verveelt zich geen seconde: het draait zijn favoriete liedjes, speelt met Kereltje Cactus of smeert een torenhoge boterham. En intussen ontvangt hij van zijn broertjes allerlei berichten. Lorraine Francis heeft al betere scenario's afgeleverd voor de Koekreeks, want eigenlijk heeft dit deel meer weg van een situatieschets dan van een voldragen verhaal. Maar het is spek naar de bek van tekenaar-graficus Gaudesaboos, die weer volop kan uitpakken met zijn opmerkelijke beeldtaal. Het hele prentenboek lijkt één hommage aan de jaren vijftig. De architectuur, het meubilair, het kleurgebruik: alles ad…Lees verder

Acht schijfjes banaan op wereldreis

'Mannetje Koek schrijft een boek' kent zijn vervolg in een reeks boekjes met hardkartonnen kaft waarbij telkens een ander personage de hoofdrol speelt.
Dit boekje gaat over Negen Schijfjes Banaan, waarvan er acht op wereldreis gaan, terwijl er eentje alleen thuis blijft. Thuisblijfschijfje kan thuis doen waar hij zin in heeft en geniet van de rust en de stilte. Van overal ter wereld krijgt hij berichten van de andere schijfjes: uit China, India, Australië, het koude Alaska, de Afrikaanse jungle, het Oeralgebergte, Mexico en Amerika. Als iedereen weer thuis is, is het feest en door alle verhalen lijkt het wel alsof het thuisblijvertje er zelf ook is geweest.
Net als Thuisblijfschijfje maakt de lezer kennis met culturen van over de hele wereld. Ondanks alle clichés is dit toch een leuke eerste kennismaking. Ook komt al het nieuws via verschillende media en diverse technologische snufjes tot in huis: via telefoon, e-mail, briefkaartjes, sms en zelfs een film op tv.
Een …Lees verder

Over Pieter Gaudesaboos

Pieter Gaudesaboos (Brugge, 9 mei 1979) is een Belgische schrijver en illustrator van kinderboeken.

Leven

Gaudesaboos studeerde vrije grafiek, grafische digitale vormgeving en fotografie in Gent. Hij werkte een jaar deeltijds als leraar bij een kinderatelier en is medeoprichter van Tapis Plein, een productiehuis dat projecten opzet rond actueel en alledaags erfgoed in Brugge en daarbuiten. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig illustrator, auteur en vormgever.

Werk

Gaudesaboos debuteerde in 2003 met Roodlapje, een prentenboek waarin hij een inkijk probeert te geven in het hoofd van een kind. Het boek toont een wandeltocht door verschillende kleine kamers. Pas wanneer alle kamers gezien zijn, wordt beseft dat het meisje zich eenzaam voelt. Met Roodlapje zette hij zich op de kaart als vernieuwende kinderboekenmaker en krijgt er een Boekenpluim voor. Ook is het boek genomineerd voor …Lees verder op Wikipedia

Suggesties