Boek
Nederlands

Mijn eerste koffertje

+1
Mijn eerste koffertje
×
Mijn eerste koffertje Mijn eerste koffertje

Mijn eerste koffertje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wat wil je allemaal meenemen in je koffertje? Natuurlijk de knuffel en de fopspeen, en het boek en de tandpasta. En misschien een banaan om te eten en een schepje voor op het strand? Oblong hardkartonnen aanwijsboek met handvat, met eenvoudige kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Mijn eerste koffertje
Auteur
Pieter Gaudesaboos
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
[14] p. : ill.
ISBN
9789401458511 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Taal (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit hardkartonnen prentenboekje in de vorm van een koffertje met afgeronde hoeken nodigt uit tot lezen en spelen. Op iedere bladzijde staan tegen een wisselend gekleurde achtergrond voorwerpen die herkenbaar zijn voor kleine lezers. Eten voor onderweg, laarzen, knuffel, speen, tandenborstel, speelgoed voor op het strand, enzovoorts. Ze zijn groot afgebeeld en worden in sierlijke zwarte schrijfletters benoemd, met lidwoord, gemiddeld zo'n drie per pagina. Op elke bladzijde is ook een lieveheersbeestje te vinden, piepklein en soms goed verstopt tegen een rode achtergrond. Het geheel is een leuke uitdaging in benoemen en zoeken. In de ruime handgreep past prachtig een dreumeshandje. Fijn, want een boek mag op reis beslist niet ontbreken. Eenvoudig maar mooi vormgegeven, goed op de doelgroep afgestemde uitgave. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Pieter Gaudesaboos

Pieter Gaudesaboos (Brugge, 9 mei 1979) is een Belgische schrijver en illustrator van kinderboeken.

Leven

Gaudesaboos studeerde vrije grafiek, grafische digitale vormgeving en fotografie in Gent. Hij werkte een jaar deeltijds als leraar bij een kinderatelier en is medeoprichter van Tapis Plein, een productiehuis dat projecten opzet rond actueel en alledaags erfgoed in Brugge en daarbuiten. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig illustrator, auteur en vormgever.

Werk

Gaudesaboos debuteerde in 2003 met Roodlapje, een prentenboek waarin hij een inkijk probeert te geven in het hoofd van een kind. Het boek toont een wandeltocht door verschillende kleine kamers. Pas wanneer alle kamers gezien zijn, wordt beseft dat het meisje zich eenzaam voelt. Met Roodlapje zette hij zich op de kaart als vernieuwende kinderboekenmaker en krijgt er een Boekenpluim voor. Ook is het boek genomineerd voor …Lees verder op Wikipedia