Boek
Nederlands

Word wakker Walter

Pieter Gaudesaboos (illustrator), Lorraine Francis (auteur), Siska Goeminne (vertaler)
Walter valt op de gekste plekken in slaap, zelfs op zijn eigen verjaardag. Zijn ouders slepen hem naar allerlei dokters en proberen van alles om hem wakker te houden, zoals enge spinnen en een groot orkest. Groot prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Word wakker Walter
Illustrator
Pieter Gaudesaboos
Auteur
Lorraine Francis
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789401435659 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Walter valt niet alleen in bed in slaap maar overal en nergens. Waar hij ook is: in de dierentuin, in de keuken, midden op de weg, op zijn eigen verjaardag, hij valt in slaap. Zijn ouders zijn wanhopig en slepen hem naar het Koninklijk Ziekenhuis voor Slaapziekten en naar nog meer dokters maar niks helpt. Ook geen enge spinnen, woeste leeuw of orkest met 65 muzikanten. Maar dan gebeurt er iets onverwachts. Dit originele en grappige verhaal is prachtig geïllustreerd met afbeeldingen die digitaal zijn gemaakt. Ze zijn groot, kleurig en hebben een nostalgische sfeer. De illustrator speelt niet alleen met kleuren maar ook met de grootte van de afbeeldingen die hij steeds varieert. Ze lijken te komen uit de boeken van Jip en Janneke maar dan in kleur. Overal zijn grapjes verwerkt zodat je steeds nieuwe dingen ontdekt en uren kunt kijken. De tekst is ook zeer fantasierijk. Kortom: een geweldig prentenboek om voor te lezen dat zeker zal aanslaan, ook al bij oudere peuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Word wakker Walter

Wat is er aan de hand met Walter? De jongen valt overal in slaap! Wanneer hij tijdens een hevig onweer in een diepe slaap valt, en niet meer wakker wordt, geraken zijn ouders in paniek. Ze proberen allerlei dingen uit om Walter weer wakker te krijgen: een kriebelrobot, een woeste leeuw, hete pepers ...  Ze raadplegen zelfs een heel beroemde dokter. Maar ook die krijgt Walter niet wakker. De oplossing blijkt nochtans heel eenvoudig te zijn.Lees het boek er maar op na. En laat je verwonderen. Want, dat is wat dit boek met je doet. De auteur prikkelt je fantasie met zijn eigen, reeds gekende, tekenstijl. Wat op het eerste gezicht eenvoudige tekeningen lijken te zijn, blijken ze bij nader onderzoek een schat aan details en informatie te bezitten. Een aanrader voor iedereen die graag droomt en verbaasd wordt.


Over Pieter Gaudesaboos

Pieter Gaudesaboos (Brugge, 9 mei 1979) is een Belgische schrijver en illustrator van kinderboeken.

Leven

Gaudesaboos studeerde vrije grafiek, grafische digitale vormgeving en fotografie in Gent. Hij werkte een jaar deeltijds als leraar bij een kinderatelier en is medeoprichter van Tapis Plein, een productiehuis dat projecten opzet rond actueel en alledaags erfgoed in Brugge en daarbuiten. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig illustrator, auteur en vormgever.

Werk

Gaudesaboos debuteerde in 2003 met Roodlapje, een prentenboek waarin hij een inkijk probeert te geven in het hoofd van een kind. Het boek toont een wandeltocht door verschillende kleine kamers. Pas wanneer alle kamers gezien zijn, wordt beseft dat het meisje zich eenzaam voelt. Met Roodlapje zette hij zich op de kaart als vernieuwende kinderboekenmaker en krijgt er een Boekenpluim voor. Ook is het boek genomineerd voor …Lees verder op Wikipedia

Suggesties