Als ambulancebroeder Max in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag slaat hij, aangespoord door een cabaretier op de televisie, letterlijk van zich af.
Taal
Nederlands
Uitgever
BFD Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
87 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
EAN
8713053015298

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nederlands misdaaddrama uit 2011 van Pieter Kuijpers (Van God los; TBS) met Theo Maassen en Gijs Scholten van Aschat. Als ambulancebroeder Max in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag slaat hij, aangespoord door een cabaretier op de televisie, letterlijk van zich af. Hij geeft een van de jongeren die de ambulance tegenhouden als die op weg is naar een kritieke bevalling een doodklap. Floortje Smit (Volkskrant 12-1-'12) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) Doodslag is soms meer pamflet dan film - iets waar een zwart-witsequentie en nadrukkelijke geluidseffecten niets aan veranderen. Alles komt net te mooi bij elkaar; de tegenstellingen die de morele grijstinten moeten benadrukken zijn soms te makkelijk gekozen: het doodgeslagen 'rotjochie' blijkt natuurlijk een leuke knul; een blanke jongen is een echte gangmaker. Toch is het niet storend, vooral omdat Maassen prachtig toont hoe beklemmend het kan zijn als je opeens het middelpunt wordt van een mediahype.' Annet de Jong (Telegraaf …Lees verder

Over Pieter Kuijpers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Pieter Kuijpers (Tegelen, 30 juli 1968) is een Nederlands filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent.

Filmografie (selectie)

Films

  • Riphagen (2016)
  • Hemel op aarde (2013)
  • Doodslag (2012)
  • Johan Primero (2010)
  • TBS (2008)
  • Dennis P. (2006)
  • De griezelbus (2005)
  • Off Screen (2005)
  • De ordening (2003) (televisiefilm)
  • Van God los (2003)

Korte films

  • Darkling (1995)

Televisieseries

  • Smeris (2013)
  • Westenwind (2000)
  • Wildschut & De Vries (2000)

Discografie

Suggesties