Een ontsnapte tbs'er gaat samen met een gegijzeld meisje op zoek naar zijn moeder om zijn onschuld te bewijzen.
Titel
TBS / scen. en regie door Pieter Kuijpers
Regisseur
Pieter Kuijpers
Acteur
Theo Maassen Lisa Smit 1993-
Taal
Nederlands
Uitgever
Warner Home Video, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 88 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels, Nederlands voor slechthorenden Sommige delen Frans gesproken met Nederlandse ondertiteling
EAN
7321932035186

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Psychologisch drama van Pieter Kuijper (Dennis P., Off screen, De griezelbus) met in de hoofdrollen cabaretier-acteur Theo Maassen en Lisa Smit (De griezelbus). Een tbs'er die veroordeeld is wegens de moord op zijn vader en zusje ontsnapt uit de kliniek en gaat op zoek naar zijn moeder, omdat hij van haar de verklaring wil dat hij onschuldig is aan de moord op zijn zusje. Onderweg gijzelt hij een dertienjarig meisje en tussen hem en het meisje ontwikkelt zich een bijzondere relatie. De film riep verdeelde reacties op, NRC (30-01-'08) publiceerde zelfs twee tegengestelde beoordelingen. Dana Linssen vindt dat de balans in positieve richting doorslaat, onder meer door het spel van Maassen. Bas Blokker vindt het spel van Maassen te letterlijk en de film als geheel ongeloofwaardig. Karin Wolfs (Filmkrant februari '08) schrijft: '(...) een film die in heftigheid en stijl zijn overrompelende debuut Van God los benadert. Het verhaal wordt krachtig en vlot verteld (...) Een ware ontdekking is …Lees verder

Over Pieter Kuijpers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Pieter Kuijpers (Tegelen, 30 juli 1968) is een Nederlands filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent.

Filmografie (selectie)

Films

  • Riphagen (2016)
  • Hemel op aarde (2013)
  • Doodslag (2012)
  • Johan Primero (2010)
  • TBS (2008)
  • Dennis P. (2006)
  • De griezelbus (2005)
  • Off Screen (2005)
  • De ordening (2003) (televisiefilm)
  • Van God los (2003)

Korte films

  • Darkling (1995)

Televisieseries

  • Smeris (2013)
  • Westenwind (2000)
  • Wildschut & De Vries (2000)

Discografie