Een in de criminaliteit verstrikt geraakte jongen komt in gewetensconflict als hij moet kiezen tussen zijn beste vriend en een geliefde.
Titel
Van God los
Regisseur
Pieter Kuijpers
Acteur
Tygo Gernandt Angela Schijf Egbert-Jan Weeber
Componist
Paleis van Boem
Taal
Nederlands
Uitgever
Entertainment One, © 2013 | Andere uitgaves
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2003
Speelduur
ca. 83 min.
Aantekening
Geinspireerd op het verhaal van de bende van Venlo Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713045239800

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regiedebuut uit 2003 van Pieter Kuijpers (TBS; Doodslag; Dennis P.). Het verhaal is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de Bende van Venlo, in 1993-1994. In de hoofdrollen spelen Egbert Jan Weeber als de scholier Stan, Tygo Gernandt als de kleine crimineel Maikel en Angela Schijf als Anna, kapster en vriendin van Maikel. De beide jongens voeren enkele klusjes uit voor de lokale maffia waarbij ze mensen vermoorden en raken verstrikt in het geweld. Als Anna door heeft waarmee Maikel zijn geld verdient, vraagt ze Stan hulp om weg te komen. Stan moet kiezen tussen zijn vriend en Anna. Dana Linssen (Filmkrant mei '03) mist het lef in een 'uitstekende exploitatiefilm'. Hans Beerenkamp (NRC 23-4-'03): '(...) overrompelend speelfilmdebuut (...) subliem camerawerk (...) Het is vooral de stijl van de voor Nederlandse begrippen ongebruikelijk cynische genrefilm die imponeert, evenals het uitstekende acteren van de hoofdrolspelers (...).' Ronald Ockhuysen (Volkskrant 24-4-'03): 'Van God …Lees verder

Over Pieter Kuijpers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Pieter Kuijpers (Tegelen, 30 juli 1968) is een Nederlands filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent.

Filmografie (selectie)

Films

  • Riphagen (2016)
  • Hemel op aarde (2013)
  • Doodslag (2012)
  • Johan Primero (2010)
  • TBS (2008)
  • Dennis P. (2006)
  • De griezelbus (2005)
  • Off Screen (2005)
  • De ordening (2003) (televisiefilm)
  • Van God los (2003)

Korte films

  • Darkling (1995)

Televisieseries

  • Smeris (2013)
  • Westenwind (2000)
  • Wildschut & De Vries (2000)

Discografie

Suggesties