Daisy
Nederlands

Zo was onze oorlog : getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog in België

Pieter Serrien (auteur), Miriam Wenda (verteller)
+1
Zo was onze oorlog : getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog in België
×
Zo was onze oorlog : getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog in België Zo was onze oorlog : getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog in België

Zo was onze oorlog : getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog in België

Genre:
Bijna 800 getuigen vertellen over hun persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Titel
Zo was onze oorlog : getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog in België
Auteur
Pieter Serrien 1985-
Verteller
Miriam Wenda  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
14:15
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem
Plaatsingssuggestie
935.4 (SISO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na 'Oorlogsdagen' (2013)* en 'Tranen over Mortsel' (2008)** is dit het derde boek van de hand van historicus en auteur Peter Serrien. In 2010 introduceert hij in verschillende scholen een methodiek, waarbij honderden jongeren en oorlogsgetuigen, geboren voor 1935, met elkaar in contact komen. In de gesprekken geven grootouders en bejaarden die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt hun persoonlijke herinneringen met de interviewers mee. Peter Serrien brengt deze informatie samen en verweeft de oorlogsflarden tot een vlot lezend verhaal. Het boek dat wordt opgesplitst in prille oorlogsjaren, bezetting en laatste oorlogsjaar, wordt geweven rond de belevenissen en oorlogsherinneringen van zijn eigen grootouders. Deze vult hij aan met de ervaringen van honderden andere mensen die de oorlog hebben meegemaakt en hun herinneringen deelden met jongeren in het interviewproject. Op die manier is 'Zo was onze oorlog' een uniek herinneringsboek geworden. Met zwart-witfoto's, een tijdlijn, lite…Lees verder

Over Pieter Serrien

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PieterSerrien

Pieter Serrien (Kontich, 1985) is een Vlaamse historicus en auteur van boeken waarin onder meer persoonlijke getuigenissen van soldaten en burgers tijdens de twee wereldoorlogen en in de 16e eeuw in de Nederlanden centraal staan.

Biografie

Serrien werd geboren in 1985 in Antwerpen en groeide op in Kontich(-Kazerne). In 2003 startte hij met de opleiding Geschiedenis aan de KU Leuven, waar hij zich specialiseerde in mondelinge geschiedenis, egodocumenten en het dagelijkse leven in conflictgebieden. Zijn licentiaatsthesis bestudeerde het leven met bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na zijn studies begon Serrien les te geven op het Sint-Ritacollege te Kontich. In 2008 schreef hij zijn eerste boek in opdracht van de stad Mortsel: Tranen over Mortsel. Hierin werd het bombardement op Mortsel van 5 april 1943 beschreven.
In 2009 richtte hij samen met historicus Selm Wenselaers het onderzoeksbureau Geheugen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties