Boek
Nederlands

Ben ik een kip?

Pim Lammers (auteur), Jan Van Lierde (illustrator)
In de dierentuin loopt een gek wezentje. Is het een monster of een dier? Hij weet het zelf ook niet! Zoek je met hem mee? Zoekboek. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Ben ik een kip?
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Jan Van Lierde
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Uitgeverij Zwijsen B.V, 2021 | Andere uitgaven
37 p. : ill.
Aantekening
Met QR-code naar een bijhorende app
ISBN
9789048736843 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zoekboek uit de serie 'Leren lezen zoekboek'* gericht op startende lezers. Op originele wijze wordt gespeeld met de eerste kernwoorden uit de leesmethode ‘Veilig leren lezen.‘ Rode draad is een eenogig wezentje dat zich in de dierentuin samen met de lezer afvraagt wie, of wat hij is. Bovenaan de over twee pagina’s doorlopende zoekplaten staat steeds de vraag: ben ik een vis?, ben ik een vos?, enz. Tenslotte wordt de vraag gesteld: ‘waar ben ik?’, waarna volgt: ‘dit ben ik!’ (ik, ik, ik). Op de fantasievolle, drukke kleurenillustraties zijn de zoekwoorden 'verstopt'. Soms zijn ze schuingdedrukt en ook ondersteboven, er zijn ook nieuwe woorden van de letters gemaakt. Er is veel te beleven en het vereist veel concentratie. Voor topspeurders is via een QR-code o.a. een aanvullend luisterboek te vinden. Een aantrekkelijk uitgevoerd boek, met een smaakvol omslag en levendige illustraties met veel dieren op glanzend papier. Achterin staat begeleidende informatie over de opzet van het boek en…Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Prijzen

  • 2018 - Zilveren Griffel voor Het lammetje dat een varken is, geïllustreerd door Milja Praagman
  • 2019 - White Raven voor De boer en de dierenarts, samen met illustrator Milja Praagman. De White Raven is een selectie van bijzondere kinder- en jeugdboeken van over de hele wereld, gemaakt door de Internationale Jugendbibliothek in München.
  • 2021 - Nominatie de Bo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties