Boek
Nederlands

Een tent vol lol

Pim Lammers (auteur), Esther Leeuwrik (illustrator)
Er staat een tent in het dorp. Je kunt daar veel zien. Een man op een touw. Een hond op een bal. Wil je dat zien? Kom dan naar de tent vol lol! Van AVI-Start t/m AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Circussen
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI 1, AVI 2, AVI 3
Titel
Een tent vol lol
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Esther Leeuwrik
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
46 p. : ill.
ISBN
9789048733927 (hardback)
Plaatsingssuggestie
797 (SISO) Circus (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Blader, kijk en lees door dit vierkante leesboek, deeltje uit de ‘Lees en weet’-reeks: een schatkist vol informatie over het circus. Maak kennis met de baas van het circus, de artiesten hoog in de nok, met een bal of met vuur, ontmoet de nar, de dieren in het circus én de muzikanten! Steeds op een andere manier: in woord en beeld, met een foto of tekening, een informatief tekstblok, een stappenplan, zoekvraag, som of een dialoog-lees-tekst. En dan ook nog op ‘je eigen leesniveau’ – want dat groeit al lezend met de lezer mee. Van AVI-Start, naar M3 en E3 – van woordlezen naar zinlezen, van klankzuivere woorden tot woorden met meerdere lettergrepen, spellingsregels en interpunctie. Met ruimte voor de tegens van dieren in het circus en wat te doen als je later ook in de tent wilt staan. Rijke uitgave die uitnodigt tot kijken en lezen (steeds weer) en leerkracht/begeleider alle kansen biedt het gelezene betekenisvol te verbinden met andere activiteiten of lessen. Andere thema’s uit de ree…Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Prijzen

  • 2018 - Zilveren Griffel voor Het lammetje dat een varken is, geïllustreerd door Milja Praagman
  • 2019 - White Raven voor De boer en de dierenarts, samen met illustrator Milja Praagman. De White Raven is een selectie van bijzondere kinder- en jeugdboeken van over de hele wereld, gemaakt door de Internationale Jugendbibliothek in München.
  • 2021 - Nominatie de Bo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties