Boek
Nederlands

Ridder Roa en de gevaarlijke draak

Pim Lammers (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
Ridder Roa en de gevaarlijke draak
×
Ridder Roa en de gevaarlijke draak Ridder Roa en de gevaarlijke draak

Ridder Roa en de gevaarlijke draak

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Alle ridders in het land zijn verslagen door de gevaarlijke draak die prinses Ayla heeft ontvoerd. Wie moet haar nu redden? Prinses Roa wilde toch altijd al ridder worden. En ze hoeft zich toch niet aan de regels voor sprookjes te houden? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Ridders
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Ridder Roa en de gevaarlijke draak
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
57 p. : ill.
ISBN
9789048739530 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prinsessen worden altijd gered door ridders. Ridders gaan op avontuur, prinsessen niet. Aldus twee regels uit ‘Het Boek – De regels voor sprookjes’. Prinses Roa vindt ze maar stom en ouderwets, die regels. Ze is dol op voetballen en gaat zelfs op de dag dat ze een ridder mag uitkiezen om mee te trouwen in haar witte plofjurk naar buiten om met twee lakeien een balletje te trappen. De trouwerij kan trouwens niet doorgaan omdat alle ridders gevangen zijn genomen door de gevaarlijke draak die prinses Ayla heeft ontvoerd. Roa neemt een kloek besluit: ze gaat als ridder zelf de prinses bevrijden. Zo begint een verhaal dat even spannend als grappig is en geschreven in een heldere, sprankelende taal met woorden als ‘ridderbilletjessoep’ en ‘kiwikwarktaart’. Dat Roa slaagt in haar missie is niet allereerst te danken aan haar kracht maar aan haar vindingrijkheid. Het verhaal is voorzien van fraaie kleurenillustraties die soms op een speelse manier in de tekst zijn verwerkt. Eerste deel van een…Lees verder

Over Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Prijzen

  • 2018 - Zilveren Griffel voor Het lammetje dat een varken is, geïllustreerd door Milja Praagman
  • 2019 - White Raven voor De boer en de dierenarts, samen met illustrator Milja Praagman. De White Raven is een selectie van bijzondere kinder- en jeugdboeken van over de hele wereld, gemaakt door de Internationale Jugendbibliothek in München.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties