Boek
Nederlands

Overal en ergens

Pimm Van Hest (auteur), Sassafras De Bruyn (illustrator)
+1
Overal en ergens
×
Overal en ergens Overal en ergens
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Yolanda is erg verdrietig als haar mama overlijdt. Ze wil weten waar mama gebleven is. Ze gaat op zoek en ontdekt dat mama te vinden is in verhalen, in geuren, in haarzelf, en in allerlei kleine dingen. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en troostrijke, poëtische tekst. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Overal en ergens
Auteur
Pimm Van Hest
Illustrator
Sassafras De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044825770 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dood (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De kleine Yolanda is erg verdrietig als haar mama is overleden. Ze wil weten waar mama gebleven is. Mama heeft immers gezegd, dat Yolanda haar zal vinden als ze haar zoekt. Mama moet dus nog ergens zijn. Bij haar zoektocht wordt ze geholpen door lieve mensen om haar heen: haar kleine broertje, haar papa, haar opa en oma, haar tante en een vriendin van mama. Zo ontdekt ze, dat mama te vinden is in verhalen, in geuren, in haarzelf, en in allerlei kleine dingen. Tenslotte laat mama haar in een droom inzien, dat ze eigenlijk nog overal is en dus niet langer hoeft te zoeken. Bijna vierkant prentenboek met een prachtig emotioneel verhaal over rouwverwerking en herinneringen. De tekst is in vrij kleine letter gedrukt op de lichte delen binnen de grote illustraties die steeds dubbele pagina’s bestrijken. Telkens eindigt die tekst heel poëtisch met een cursief gedrukte troostrijke constatering, waarin mama te vinden is. Ook in de sober gekleurde illustraties komen emoties goed tot uitdrukking…Lees verder

Overal en ergens

Wat een prachtig prentenboek heb ik hier in handen. Pimm van Hest gaat de moeilijkere thema’s niet uit de weg. Je mama verliezen, hoe krijg je dat ooit uitgelegd? Met mooi gekozen woorden en sobere, maar mooi uitgewerkte illustraties gebeurt dit wonderwel.

Yolanda’s mama is overleden. Ze mist haar enorm en gaat op zoek naar haar. Mama zei toch: “Als je me zoekt, lieve schat, dan zul je me vinden”. De kleine meid gaat langs bij haar broer, haar papa, haar tante, haar grootouders, een vriendin van mama, haar juf en bij zichzelf. Elke persoon ziet en/of voelt de mama op zijn/haar eigen manier: in dingen die ze maakte, in foto's en verhalen, in de natuur en de sterren, ... Yolanda merkt dus op dat haar mama overal is.

Een ontroerend prentenboek dat je kippenvel bezorgt. Ondanks het moeilijke thema prachtig verwoord en geïllustreerd. Het is perfect bruikbaar om het verlies van mama te bespreken met kinderen, maar ook volwassenen zullen er troost in vinden.