Dvd
Engels

Muriel's wedding

P.J. Hogan (regisseur)
Een komedie over een jonge vrouw, die zich een "lelijk eendje" voelt, dol is op ABBA, en als droom heeft ooit in een witte bruidsjurk voor het altaar te staan
Titel
Muriel's wedding / written and dir. by P.J. Hogan
Regisseur
P.J. Hogan
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2005 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Ondertiteling : Nederlands Taalkeuze : Engels, Frans
EAN
3259190207493

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Australische komedie uit 1994, regiedebuut van P.J. Hogan met Toni Collette, Bill Hunter en Rachel Griffiths. Toni Collette speelt de jonge vrouw Muriel die zich het lelijke eendje voelt van het Australische stadje waar ze woont met een autoritaire vader, een verstrooide moeder en vervelende vriendinnen. Ze leeft in een fantasiewereld van Abba-liedjes en bruidscatalogi en haar grootste droom is ooit in een witte bruidsjurk voor het altaar te staan. Ab Zagt (Algemeen Dagblad): '(...) een aanstekelijke tragi-komedie, (...) een aangename verrassing.' Peter van Buren (Volkskrant): 'Een frisse innemende komedie.' De dvd bevat geen extra's.

Over P.J. Hogan

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Paul John Hogan (Brisbane, 1962) is een Australische filmregisseur.

Het eerste grote succes van P.J. Hogan was de Australische film uit 1994 Muriel's Wedding, die ook het begin was voor de actrices Toni Collette en Rachel Griffiths. Dit succes leidde later tot zijn volgende film. Julia Roberts besliste dat hij de Amerikaanse film uit 1997 My Best Friend's Wedding mocht regisseren. In deze film speelden onder anderen Cameron Diaz en Dermot Mulroney.

In 2003 regisseerde Hogan de big-budget film Peter Pan. Hierin speelden onder anderen Jason Isaacs (Kapitein Haak), Jeremy Sumpter (Peter Pan) en Rachel Hurd-Wood (Wendy).

Externe links

  • (en)  P. J. Hogan in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia