Dvd
Engels
Julianne en Michael hebben de afspraak dat, als ze beiden nog vrijgezel zijn op hun 28ste verjaardag, zij met elkaar zullen trouwen. Vier dagen voor de deadline meldt Michael dat hij de ware gevonden heeft
Titel
My best friend's wedding
Regisseur
P.J. Hogan
Scenarist
Ronald Bass
Componist
James Newton Howard 1951-
Acteur
Julia Roberts Cameron Diaz Rupert Everett Dermot Mulroney
Taal
Engels
Uitgever
Columbia Tristar Home Entertainment, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
100 min.
Aantekening
Collector's edition Taalkeuze: Engels, Duits, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Turks, Grieks, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Kroatisch, Bulgaars, Deens, Zweeds, Fins, Noors, IJslands, Arabisch, Hindoestaans, Hebreeuws
EAN
8712609757507

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romantische komedie van regisseur P.J. Hogan uit 1997. Met in de hoofdrollen Julia Roberts, Cameron Diaz en Rupert Everett. Julianne en Michael hebben de afspraak dat, als ze beiden nog vrijgezel zijn op hun 28e verjaardag, zij met elkaar zullen trouwen. Maar vier dagen voor de deadline meldt Michael dat hij de ware heeft gevonden. Julianne probeert er alles aan te doen om de bruiloft tegen te houden. Peter van Bueren (Volkskrant 2-10-1997): '(...) My best friend's wedding draait om de vraag: krijgt Julianne haar Michael of niet? En voordat deze vraag na honderd en vijf minuten wordt beantwoord, gaat het erom dat het publiek steeds op een verkeerd been wordt gezet, zodat de verrassing blijft. En ook wat dat betreft is het een geslaagde film. Met een passende groep acteurs en actrices (...) P.J. Hogan [speelt] het spel zoals dat gespeeld moet worden.' Bevat een groot aantal extra's.

Over P.J. Hogan

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Paul John Hogan (Brisbane, 1962) is een Australische filmregisseur.

Het eerste grote succes van P.J. Hogan was de Australische film uit 1994 Muriel's Wedding, die ook het begin was voor de actrices Toni Collette en Rachel Griffiths. Dit succes leidde later tot zijn volgende film. Julia Roberts besliste dat hij de Amerikaanse film uit 1997 My Best Friend's Wedding mocht regisseren. In deze film speelden onder anderen Cameron Diaz en Dermot Mulroney.

In 2003 regisseerde Hogan de big-budget film Peter Pan. Hierin speelden onder anderen Jason Isaacs (Kapitein Haak), Jeremy Sumpter (Peter Pan) en Rachel Hurd-Wood (Wendy).

Externe links

  • (en)  P. J. Hogan in de Internet Movie Database

Suggesties