Blu-ray
Nederlands

Peter Pan

P.J. Hogan (regisseur), Michael Goldenberg (scenarist)
Wendy Darling krijgt bezoek van Peter Pan en samen met haar broertjes vliegt ze naar Nooitgedachtland beleeft spannende avonturen.
Titel
Peter Pan
Regisseur
P.J. Hogan
Scenarist
Michael Goldenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hilversum]: Sony Pictures Home Entertainment, 2008
1 blu-ray
Oorspr. opname
2003
Speelduur
113 min.
Aantekening
Taalkeuze: o.a. Engels, Frans, Portugees Ondertiteling: o.a. Nederlands, Engels, Frans Based upon the original stageplay and books written by J.M. Barrie Breedbeeldeditie
EAN
8712609658217

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het klassieke verhaal van Peter Pan, het jongetje dat niet volwassen wil worden, is honderd jaar geleden bedacht door J.M. Barrie. In tegenstelling tot de verfilming van de avonturen door Steven Spielberg in 1991 in de film 'Hook', is de Australische regisseur P.J. Hogan ('Muriel's wedding' en 'My best friend') zoveel mogelijk uitgegaan van het originele verhaal. Kinderen spelen de hoofdrollen zoals Jeremy Sumpter als Peter en Rachel Hurd-Wood als Wendy. Wendy Darling en haar broertjes vliegen met de rebelse Peter Pan mee naar Nooitgedachtland waar ze allerlei avonturen beleven met elven, zeemeerminnen, piraten en natuurlijk kapitein Haak. Belinda de Graaf (Trouw 19-2-'04) vindt de Nederlandse nasynchronisatie ergerlijk maar de kleine fee Tinkerbell erg leuk. Pauline Kleijer (Volkskrant 19-2-'04): 'Hogan blijft het originele verhaal trouw, maar geeft er toch een moderne draai aan, met veel spektakel om het jonge publiek niet te vervelen. Onderhoudend en met zorg gemaakt.' Met diverse …Lees verder

Over P.J. Hogan

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Paul John Hogan (Brisbane, 1962) is een Australische filmregisseur.

Het eerste grote succes van P.J. Hogan was de Australische film uit 1994 Muriel's Wedding, die ook het begin was voor de actrices Toni Collette en Rachel Griffiths. Dit succes leidde later tot zijn volgende film. Julia Roberts besliste dat hij de Amerikaanse film uit 1997 My Best Friend's Wedding mocht regisseren. In deze film speelden onder anderen Cameron Diaz en Dermot Mulroney.

In 2003 regisseerde Hogan de big-budget film Peter Pan. Hierin speelden onder anderen Jason Isaacs (Kapitein Haak), Jeremy Sumpter (Peter Pan) en Rachel Hurd-Wood (Wendy).

Externe links

  • (en)  P. J. Hogan in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia