Boek
Nederlands

Zoek de dader! : zoekboek voor jonge detectives : 6 detectivezaken, 11 verdachten, 1 dader

Pronto (auteur)
+1
Zoek de dader! : zoekboek voor jonge detectives : 6 detectivezaken, 11 verdachten, 1 dader
×
Zoek de dader! : zoekboek voor jonge detectives : 6 detectivezaken, 11 verdachten, 1 dader Zoek de dader! : zoekboek voor jonge detectives : 6 detectivezaken, 11 verdachten, 1 dader

Zoek de dader! : zoekboek voor jonge detectives : 6 detectivezaken, 11 verdachten, 1 dader

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Los als detective zes zaken op! Je bezoekt de plaats van de misdaad, ontmoet de verdachten en je krijgt aanwijzingen in de vorm van puzzels en rekenraadsels. Met paginagrote karikaturale kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Detectives
Titel
Zoek de dader! : zoekboek voor jonge detectives : 6 detectivezaken, 11 verdachten, 1 dader
Auteur
Pronto
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2013
[124] p. : ill.
ISBN
9789059084674 (paperback)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Spelen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zoek de dader! biedt zes mysteries aan voor jonge detectives. Elke zaak heeft elf verdachten en het is de bedoeling dat de lezer aan de hand van aanwijzingen de dader ontmaskert.
Hoewel de misdaden nogal uiteenlopen, worden ze alle zes met evenveel ernst aangepakt. In de eerste zaak wordt onderzocht wie Antoine Houvast twintig minuten lang gevangenhield in een koude douche. Wie saboteerde vervolgens de versterker van de groep De Knallers tijdens het feest op Camping Pong? De derde dader heeft ijs vervangen door bedorven mayonaise en ketchup. De laatste drie raadsels situeren zich in het Circus Knetter. Het kanon van de levende kogel Anton Hamblok werd gesaboteerd, de assistente van de goochelaar verdween voorgoed tijdens de verdwijntruc en een van de bezoekers joeg een olifant op de vlucht door een muis in zijn hok te plaatsen.
Elke zaak is volgens een vast stramien opgebouwd. Via een krantenbericht maakt de lezer kennis met de misdaad. Op de volgende spread is een ‘foto’…Lees verder
Zet je speurneus op en zoek de dader! Aan de lezer de opdracht om zes grappige detectivezaken op te lossen en tot een goed einde te brengen. Zo wordt bijvoorbeeld het kanon in het circus gesaboteerd en verdwijnt de assistente van de goochelaar bij een verdwijntruc. Middels tien variërende en beknopte aanwijzingen (rebussen, speurpuzzels, rekenraadsels enz.) dient de lezer te achterhalen wie de schuldige is. Hiervoor is inzet, geduld en enig tel-, reken-, taal- en/of denkwerk nodig. Elk mysterie opent telkens met een krantenartikel waarin het betreffende misdrijf wordt beschreven, waarna de elf verdachten in woord en beeld beschreven staan. Vervolgens kan de zoektocht van start gaan! Bij elke aanwijzing valt er steeds één verdachte af. De uiteindelijke oplossingen zijn aan het eind van elk mysterie terug te vinden. De karikaturale kleurenillustraties zijn grappig en passen goed in het humoristische geheel. Leuk, niet alledaags denk- en doeboek dat gegarandeerd enkele jonge detectivehar…Lees verder

Zoek de dader!

In dit boek vindt de jonge speurder zes detectivezaken, elf verdachten en één dader. Wie heeft de douche in het hotel onklaar gemaakt? Of de versterker van de band op de camping gesaboteerd? Welke dader vergiftigde de ijsjes van het kraampje op de zeedijk? Vind jij de vandalen die het kanon ontregelden waarmee de circusartiest werd weggeschoten? Maar ook de goochelaar moet geholpen worden wanneer zijn assistente spoorloos verdwijnt tijdens de verdwijntruc. En wie zorgde voor de muis die de olifant op de vlucht joeg?
Aan de hand van krantenknipsels, een ‘foto’ van de reconstructie, portretten van de verdachten op een prikbord, tien verschillende aanwijzingen in de vorm van een rebus, zoekprent, geheime code, puzzel, prenten, doolhof en nog veel meer, ga je zelf op zoek naar de oplossing van deze zes mysteries. Kan jij de dader identificeren tussen de op een rijtje gezette verdachten?
Een gevarieerd, origineel en meeslepend doeboek dat stimuleert tot logisch en resultaatgeri…Lees verder