Boek
Nederlands

Ster voor een dag

Prunella Bat (auteur), Donata Pizzato (illustrator), Blasco Pisapia (illustrator)
Sunny’s ouders zijn bekende rocksterren. Hun nieuwe manager dwingt de verlegen Sunny om mee te zingen bij het volgende concert, maar ze heeft last van plankenkoorts. Gelukkig krijgt ze hulp van haar vriendinnen, de Fantastische Vier.
Titel
Ster voor een dag
Auteur
Prunella Bat
Illustrator
Donata Pizzato Blasco Pisapia Maurizio De Bellis
Vertaler
Eva Goethijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Star per un giorno
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
129 p., [10]p. : ill.
ISBN
9789059328969 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vicky wordt ’s nachts tijdens het lezen opgeschrikt door sluipende voetstappen. De voetstappen zijn van haar vriendin Sunny die in het geheim het Princess College wil verlaten. Het is overduidelijk dat er Sunny iets dwars zit, maar het duurt tot na het moment dat de hatelijke Scarlett en Brigitta Sunny proberen belachelijk te maken met een oude foto van haar ouders dat ze haar hart wil luchten.
Sunny’s ouders, Lena en Dino Turner, vormen het enorm populaire rockduo The Blurps. Tot voor kort was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar toen besloot hun producer zich terug te trekken op het platteland. In haar plaats kwam een walgelijke engerd: Hector Hurka. Volgens Sunny verandert hij haar ouders plots in protserige glamoursterren omdat dit nodig zou zijn voor de fans. Bovendien wil hij dat Sunny samen met haar ouders optreedt tijdens het volgende concert.
Als de vier meisjes samen bij de Turners verblijven ondervinden ze niet alleen zelf aan den lijve hoe vreselijk Hector wel …Lees verder
Vicky (ca. 12) zit op de chique Prinsessen School waar meisjes goede manieren worden bijgebracht. Een van haar vriendinnen, Sunny, heeft wereldberoemde ouders: zij zijn de rockgroep The Blurps. Dat lijkt heerlijk, maar Sunny is verlegen en houdt meer van scheikunde. Als haar ouders een onbetrouwbare nieuwe manager krijgen die Sunny dwingt mee te zingen tijdens een concert, komen haar vriendinnen in actie. Vierde deel in de serie 'Prinsessen School'*. In dit vlot lezende kostschoolverhaal wisselen wensvervullende gebeurtenissen elkaar in hoog tempo af. De auteur schetst een clichématig beeld van ‘goede’ en ‘slechte’ types. Tussen de hoofdstukken staan e-mails van Vicky, waardoor de lezer informatie krijgt over haar familie en vrienden. Het taalgebruik is gevarieerd en gevat, waardoor het volwassen aandoet. De lay-out daarentegen met veel roze, glitters, manga-achtige illustraties met highlights, het grote lettertype en met hartjes versierde pagina’s, past beter bij de doelgroep. Van de…Lees verder

Suggesties