Boek
Nederlands

Billie

Quentin Gréban (auteur)
+1
Billie
×
Billie Billie
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Op de dag dat zijn eerste melktand is uitgevallen, wordt tijger Billie de nieuwe sheriff van het stadje Cactus Valley. Helaas slist hij nu zo erg, dat geen boef hem serieus neemt. Prentenboek met sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Billie
Auteur
Quentin Gréban
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Charlie
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044825480 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Bang zijn (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op de dag dat zijn eerste melktand is uitgevallen, wordt tijger Billie de nieuwe sheriff van het stadje Cactus Valley. Helaas slist hij nu zo erg, dat niemand hem goed kan verstaan. Geen boef laat zich door hem te pakken nemen. Hij begint aan zichzelf te twijfelen en wil het liefst serieus genomen worden. Als de grootste schurk van het Wilde Westen eraan komt, raapt Billie al zijn moed bij elkaar, en met succes: de boef moet zo om Billie lachen, dat hij niet goed oplet en Billie hem onschadelijk kan maken! Het verhaal is goed te volgen op de paginagrote en kleinere illustraties in aquarel, getekend vanuit verschillende gezichtspunten, waarop grappige details zijn te zien. Een leuke introductie in de exotische wereld van het Wilde Westen, inclusief bandieten, de saloon, een sheriff met cowboyhoed en ster. De slissende, tandenwisselende vijfjarige kan zich er moeiteloos in herkennen. Vanaf ca. 5 jaar.

Billie

Op de dag dat de eerste melktand van tijger Billie uitvalt, wordt hij sheriff van Cactus Valley. Een beetje jong misschien, maar toch stapt hij vastberaden op bankovervallers en valsspelers af. Hoewel, steeds minder vastberaden, want het gat tussen zijn boventanden doet hem lispelen waardoor niemand hem verstaat of ernstig neemt. Toch is het net dat lispelen dat van Billie een held zal maken. Wanneer Jack Hoorns, de grootste boef van de stad, hem uitdaagt tot een duel, moet hij namelijk zo hard lachen met Billies gelispel dat deze de boef moeiteloos kan neerschieten. Met een kurkpistool weliswaar, andere pistolen zijn er in Cactus Valley niet te vinden.

Het gegeven van een kind dat ernstig wil genomen worden, is hier wel in een heel origineel jasje gestopt. Het ontwapenende verhaal en het innemende hoofdrolspelertje palmen je volledig in. Maar helemaal onweerstaanbaar zijn wel de illustraties. Niet alleen geven deze telkens feilloos de gemoedstoestand van Billie weer, de…Lees verder

Over Quentin Gréban

Quentin Gréban (1977, Brussels Hoofdstedelijk Gewest) is een Belgische tekenaar en boekillustrator.

Kunstcarrière

Quentin Gréban studeerde voor illustrator aan het Sint-Lukasinstituut te Brussel. Vrij jong was hij een verwoed striplezer en schepte er een genoegen in deze na te tekenen. Vanaf zijn 18e jaar begon hij door zijn opleiding zich sterk te interesseren voor boekillustraties voor kinderboeken. Hij werd beïnvloed door het werk van van Lisbeth Zwerger, de cinema van Jean-Pierre Jeunet en Tim Burton. Hij houdt van de kunst van Manet en Mucha.
Gréban illustreerde en schreef sinds 1999 meer dan 50 kinderboeken in verschillende talen. Naar eigen zeggen is hij sterk geïnspireerd door de sprookjes van Hans Christiaan Andersen. De kunstenaar die momenteel in Wemmel woont, werkt vooral met zachte waterverfkleuren met uitdrukkingsvolle figuurtjes waarmee hij een herkenbare beeldtaal sc…Lees verder op Wikipedia