Boek
Nederlands

De kleine zeemeermin

Quentin Gréban (auteur), Hans Christian Andersen (naar het werk van)
De kleine zeemeermin wordt, als ze voor het eerst de mensenwereld bezoekt, verliefd op een prins. Prentvertelling met paginagrote tekeningen in pasteltinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Liefde
Titel
De kleine zeemeermin
Auteur
Quentin Gréban
Naar het werk van
Hans Christian Andersen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La petite Sirène
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789051160314
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De kleine zeemeermin wordt, als ze voor het eerst de mensenwereld bezoekt, verliefd op een prins. Om bij hem te zijn, vraagt ze de zeeheks om benen in ruil voor haar stem. Als de prins niet met haar zal trouwen, zal ze onvermijdelijk in schuim veranderen. Dit bekende sprookje van Andersen heeft een sterke inhoud met thema’s als liefde, opoffering en dood. In deze bewerking, voorzien van prachtige paginagrote tekeningen in pasteltinten, komt de prins uit een oosters land. De tekst bevat voor de doelgroep weinig moeilijke woorden. Van dit sprookje verscheen in 2005 een bewerking van Lisbeth Zwerger* als jubileumuitgave ter gelegenheid van de 200ste geboortedag van Hans Christian Andersen en de 50ste verjaardag van de Oostenrijkse illustratrice. Deze keurig verzorgde prentvertelling kan worden aanbevolen voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

De kleine zeemeermin

Dit sprookje van Hans Christian Andersen blijft ontroeren. De kleine zeemeermin wordt verliefd op een Chinese prins nadat ze hem van de verdrinkingsdood heeft gered. Zij heeft er alles voor over om mens te worden. Maar haar liefde blijft onbeantwoord. Als ze voor de keuze staat tussen haar leven en dat van de prins dan kiest ze voor de prins. De illustraties in zachte pastelkleuren zijn mooi en geven de sfeer van dit droevige sprookje uitstekend weer. Een mooi voorleesverhaal voor het vierde leerjaar.


Over Quentin Gréban

Quentin Gréban (1977, Brussels Hoofdstedelijk Gewest) is een Belgische tekenaar en boekillustrator.

Kunstcarrière

Quentin Gréban studeerde voor illustrator aan het Sint-Lukasinstituut te Brussel. Vrij jong was hij een verwoed striplezer en schepte er een genoegen in deze na te tekenen. Vanaf zijn 18e jaar begon hij door zijn opleiding zich sterk te interesseren voor boekillustraties voor kinderboeken. Hij werd beïnvloed door het werk van van Lisbeth Zwerger, de cinema van Jean-Pierre Jeunet en Tim Burton. Hij houdt van de kunst van Manet en Mucha.
Gréban illustreerde en schreef sinds 1999 meer dan 50 kinderboeken in verschillende talen. Naar eigen zeggen is hij sterk geïnspireerd door de sprookjes van Hans Christiaan Andersen. De kunstenaar die momenteel in Wemmel woont, werkt vooral met zachte waterverfkleuren met uitdrukkingsvolle figuurtjes waarmee hij een herkenbare beeldtaal sc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties