Boek
Nederlands

Suzette

Quentin Gréban (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als het lieveheersbeestje Suzette haar moeder kwijt is, tekent ze hoe moeder eruit ziet en laat haar tekening aan iedereen zien. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Suzette
Auteur
Quentin Gréban
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Suzette
Uitgever
Weert: Van Buuren, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-5695-170-X
Plaatsingssuggestie
Weglopen - Verdwalen (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het kleine lieveheersbeestje Suzette wil tekenares worden en tekent daarom alles dat ze onderweg tegenkomt. Op een dag verdwaalt ze. Met een tekening van haar moeder gaat ze alle dieren langs. Op die manier weten de dieren de juiste moeder te vinden. Groot, vierkant prentenboek met soms paginagrote, soms kleinere tekeningen in pasteltinten. De wereld is getekend vanuit het perspectief van een klein dier; dus een klaverblad is groot, een kikker enorm. De dieren zijn getekend met menselijke details als schoenen, een tas, een hoed. De hoeveelheid tekst en het aantal illustraties zijn met elkaar in evenwicht. De tekst is royaal gedrukt in een grote letter en staat tussen de tekeningen. De stijl is direct en heel eenvoudig. De zoektocht naar moeder en het gelukkige einde zal jonge kinderen aanspreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Quentin Gréban

Quentin Gréban (1977, Brussels Hoofdstedelijk Gewest) is een Belgische tekenaar en boekillustrator.

Kunstcarrière

Quentin Gréban studeerde voor illustrator aan het Sint-Lukasinstituut te Brussel. Vrij jong was hij een verwoed striplezer en schepte er een genoegen in deze na te tekenen. Vanaf zijn 18e jaar begon hij door zijn opleiding zich sterk te interesseren voor boekillustraties voor kinderboeken. Hij werd beïnvloed door het werk van van Lisbeth Zwerger, de cinema van Jean-Pierre Jeunet en Tim Burton. Hij houdt van de kunst van Manet en Mucha.
Gréban illustreerde en schreef sinds 1999 meer dan 50 kinderboeken in verschillende talen. Naar eigen zeggen is hij sterk geïnspireerd door de sprookjes van Hans Christiaan Andersen. De kunstenaar die momenteel in Wemmel woont, werkt vooral met zachte waterverfkleuren met uitdrukkingsvolle figuurtjes waarmee hij een herkenbare beeldtaal sc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties