Boek
Nederlands

Grammatica Duits : de regels van het Duits

R. Engelen (auteur), J. Van der Zee (auteur)
+1
Grammatica Duits : de regels van het Duits
×
Grammatica Duits : de regels van het Duits Grammatica Duits : de regels van het Duits

Grammatica Duits : de regels van het Duits

Deze Prisma Grammatica Duits is een ideaal naslagwerk voor wie snel de oplossing zoekt voor een Duits taalkundig probleem. De overzichtelijke indeling, het uitgebreide register en de ruime lay-out vergemakkelijken het opzoeken.

Het boek is ook goed te gebruiken als cursusboek voor wie de Duitse grammatica onder de knie wil krijgen of zijn kennis wil opfrissen.

In deze dru

Onderwerp
Duitse spraakkunst
Titel
Grammatica Duits : de regels van het Duits / R.K. Engelen en J. van der Zee
Auteur
R. Engelen J. Van der Zee
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Prisma, 2011 | Andere uitgaven
163 p.
ISBN
9789000327003 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Duits 837.1 (SISO) Spraakkunst (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een goede en goedkope grammatica Duits. Het boek bestaat uit de delen: Zinsbouw - Vormleer - de nieuwe Duitse spelling (vanaf de zesde druk) - en Correspondentie. Deel 1 - 16 blz. - geeft een beknopt en met voorbeelden toegelicht overzicht van de elementaire zinsleer. Deel 2 - ruim 100 blz. - behandelt de afzonderlijke woordsoorten naargelang ze verbogen of onverbogen voorkomen. Steekproeven tonen aan dat ook moeilijkere onderdelen bevattelijk behandeld worden. Deel 3 - 5 blz. - geeft de belangrijkste regels van de nieuwe Duitse spelling. Deel 4 - 6 blz. - behandelt de correspondentie in de persoonlijke brief, de zakelijke brief, de sollicitatiebrief, de telex. Achterin een woord- en zaakregister. Een grammatica die dieper gaat dan de spraakkunst voor gewoon schoolgebruik, meer bedoeld is als naslagwerkje voor wie Duits vaker nodig heeft en het zoveel mogelijk onberispelijk wil schrijven en spreken. Vanaf de zesde druk (1999) is ook de spelling van het Nederlands aan de nieuwe regels …Lees verder