Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Arlington Park

Rachel Cusk (auteur)
+1
Arlington Park
×
Arlington Park Arlington Park

Arlington Park

Een regenachtige dag benadrukt het sombere leven van veel moeders met jonge kinderen in een Engelse voorstad.
Titel
Arlington Park
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Arlington Park
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2006
252 p.
ISBN
90-234-2192-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rachel Cusk werd in 2003 door het toonaangevende literaire tijdschrift Granta verkozen tot een van de twintig beste Britse auteurs van dit moment. Met deze nieuwe, zesde roman maakt ze deze uitverkiezing meer dan waar: het is uitstekende korte roman. Arlington Park is een gegoede buitenwijk waarin het leven van de inwoners zijn conventionele gangetje gaat. Dat lijkt tenminste zo op het eerste gezicht. We volgen een dag in het leven van vijf vrouwen die, bij nader inzien, absoluut niet in dit keurslijf passen. Juliet, Amanda, Solly, Maisie en Christine proberen zich toch, de een wanhopig, de ander met venijnig commentaar, aan te passen aan hun situatie. Rachel Cusk schildert met subtiele humor een ontluisterend portret van deze dertigers. Hopelijk herkent de doorsnee lezer zich niet al te veel in dit verhaal! Cusk won al eerder de Whitbread First Novel Award voor Saving Agnes (1993) en de Somerset Maugham Award voor The Country Life (1998). Twee andere romans zijn eveneens vertaald in …Lees verder

Over Rachel Cusk

Rachel Cusk (Canada, 8 februari 1967) is een schrijver van romans en non-fictie.

Biografie

Cusk bracht haar vroege jeugd door in Los Angeles. Ze heeft een zus en twee broers. In 1974 verhuisde ze naar Engeland, waar ze Engels studeerde in Oxford aan het New College.

Cusk is getrouwd geweest met fotograaf Adrian Clarke. De echtscheiding, in 2011, was een belangrijk thema in de boeken van Cusk.

Cusk woont in Londen en Norfolk met haar man, kunstenaar Siemon Scamell-Katz, haar twee dochters uit haar eerste huwelijk en zijn zoon (haar stiefzoon).

Carrière

In 1993 bracht Cusk haar eerste roman uit, Saving Agnes. Voor dit debuut ontving ze de Whitbread Book Award.

Haar autobiografische boeken over moederschap (A Life’s uitgever, 2001) en echtscheiding (Aftermath, 2012) riepen gemengde reacties op.

In haar trilogie…Lees verder op Wikipedia