Boek
Nederlands

In de beste familie

Rachel Cusk (auteur)

In de beste familie

Genre:
Een Engelse student, die onder de indruk is geraakt van de non-conformistische levensstijl van de familie van zijn studievriend, ontdekt zestien jaar later dat alles schijn is.
Onderwerp
Relaties
Titel
In de beste familie
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In the fold
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2007
270 p.
ISBN
9789023422327

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Michael gaat met zijn autistische zoontje Hamish logeren bij zijn oude studievriend Adam om te helpen bij het lammeren als Adams vader en eigenaar van de familieboerderij voor een prostaatkankeroperatie wordt opgenomen. Het verblijf bij Adam in een snelgroeiend Brits kustplaatsje en het werk op het snel veranderende platteland maken allerlei herinneringen aan vroeger los, leggen de ingewikkelde relaties binnen Adams familie bloot en dwingen Michael tot nadenken over zijn ontspoorde huwelijk. Rachel Cusk (1967) behoort tot de vooraanstaande en bekroonde jonge Britse auteurs. Dit boek is afwisselend traag, saai, grappig en vlot, vol met -soms vergezochte- associaties. De problemen en moderne issues worden er nogal eens met de haren bijgesleept zodat een karikaturale, negatieve schets van de huidige maatschappij ontstaat die gekunsteld en onecht overkomt. Verhaallijnen zoals het autisme van Hamish zijn slechts rudimentair uitgewerkt dus eigenlijk functieloos. Het boek zal niettemin zeker…Lees verder

Over Rachel Cusk

Rachel Cusk (Canada, 8 februari 1967) is een schrijver van romans en non-fictie.

Biografie

Cusk bracht haar vroege jeugd door in Los Angeles. Ze heeft een zus en twee broers. In 1974 verhuisde ze naar Engeland, waar ze Engels studeerde in Oxford aan het New College.

Cusk is getrouwd geweest met fotograaf Adrian Clarke. De echtscheiding, in 2011, was een belangrijk thema in de boeken van Cusk.

Cusk woont in Londen en Norfolk met haar man, kunstenaar Siemon Scamell-Katz, haar twee dochters uit haar eerste huwelijk en zijn zoon (haar stiefzoon).

Carrière

In 1993 bracht Cusk haar eerste roman uit, Saving Agnes. Voor dit debuut ontving ze de Whitbread Book Award.

Haar autobiografische boeken over moederschap (A Life’s uitgever, 2001) en echtscheiding (Aftermath, 2012) riepen gemengde reacties op.

In haar trilogie…Lees verder op Wikipedia