Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De gelukkigen

Rachel Cusk (auteur)
Bundel verhalen over moeilijkheden die mensen ondervinden in hun relaties met hun geliefde en hun kinderen.
Onderwerp
Relaties
Titel
De gelukkigen
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lucky ones
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2003
253 p.
ISBN
90-234-1228-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 31 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In vijf heel verschillende verhalen die tezamen één geheel vormen, blijkt de schrijfster steeds als hoofdpersoon iemand uit een vorige vertelling te hebben genomen. Soms zelfs zit de pointe in het voorgaande verhaal en werkt ze deze in een geheel andere omgeving weer uit. In 'De kraamcel' loopt Kristy's zwangerschap in de gevangenis ten einde en met het laatste verhaal 'Kwesties van leven en dood' waarin onder meer haar advocaat met zijn gezin ten tonele wordt gevoerd, is de cirkel rond. Tussendoor zijn er nog drie hoofdstukken waarin verschillende relaties, met en zonder kinderen, vlijmscherp worden ontleed. De lezer moet goed bij de les blijven om steeds de juiste personen in beeld te houden, maar dat is bij deze boeiende, intelligent geschreven en uitstekend vertaalde roman een dankbare opgave. Van Rachel Cusk (1967) verschenen in Engeland al eerder drie boeken, waarvan er twee werden bekroond. Paperback; vrij kleine maar ruime druk.

Over Rachel Cusk

Rachel Cusk (Canada, 8 februari 1967) is een schrijver van romans en non-fictie.

Biografie

Cusk bracht haar vroege jeugd door in Los Angeles. Ze heeft een zus en twee broers. In 1974 verhuisde ze naar Engeland, waar ze Engels studeerde in Oxford aan het New College.

Cusk is getrouwd geweest met fotograaf Adrian Clarke. De echtscheiding, in 2011, was een belangrijk thema in de boeken van Cusk.

Cusk woont in Londen en Norfolk met haar man, kunstenaar Siemon Scamell-Katz, haar twee dochters uit haar eerste huwelijk en zijn zoon (haar stiefzoon).

Carrière

In 1993 bracht Cusk haar eerste roman uit, Saving Agnes. Voor dit debuut ontving ze de Whitbread Book Award.

Haar autobiografische boeken over moederschap (A Life’s uitgever, 2001) en echtscheiding (Aftermath, 2012) riepen gemengde reacties op.

In haar trilogie…Lees verder op Wikipedia