Boek
Engels

In the fold

Rachel Cusk (auteur)
Een Engelse student, die onder de indruk is geraakt van de non-conformistische levensstijl van de familie van zijn studievriend, ontdekt zestien jaar later dat alles schijn is.
Onderwerp
Relaties
Titel
In the fold
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber and Faber, 2006 | Andere uitgaves
224 p.
ISBN
0-571-22814-3

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de Engelse student Michael op een feest van de zus van studievriend Adam ziet hoe diens rijke, onconventionele familie leeft, weet hij zeker dat hij ook zo wil leven. Na zijn studie trouwt hij met Rebecca, dochter van een rijke, non-conformistische galeriehouder. Maar na de geboorte van zoon Hamish merkt Michael dat Rebecca zo bezig is met haar eigen identiteit en zelfexpressie dat ze zelfs geen aandacht voor haar kind heeft. Als Michael door Adam wordt gevraagd te helpen met lammeren op hun familiefarm en Hamish meeneemt ziet hij dat de wereld die hij zo bewonderde schijn is. Kort daarop verlaat Rebecca hem en laat Hamish bij hem achter. De Britse (1967) die met Jane Austen wordt vergeleken om haar ironische stijl en psychologisch inzicht, schreef reeds vier romans, waarvan 'The lucky ones'* werd genomineerd voor de Whitbread Novel Award. Deze vijfde is een in uitstekende stijl en met veel psychologisch inzicht geschreven mooie zedenkomedie, die met subtiele humor messcherp comme…Lees verder

Over Rachel Cusk

Rachel Cusk (Canada, 8 februari 1967) is een schrijver van romans en non-fictie.

Biografie

Cusk bracht haar vroege jeugd door in Los Angeles. Ze heeft een zus en twee broers. In 1974 verhuisde ze naar Engeland, waar ze Engels studeerde in Oxford aan het New College.

Cusk is getrouwd geweest met fotograaf Adrian Clarke. De echtscheiding, in 2011, was een belangrijk thema in de boeken van Cusk.

Cusk woont in Londen en Norfolk met haar man, kunstenaar Siemon Scamell-Katz, haar twee dochters uit haar eerste huwelijk en zijn zoon (haar stiefzoon).

Carrière

In 1993 bracht Cusk haar eerste roman uit, Saving Agnes. Voor dit debuut ontving ze de Whitbread Book Award.

Haar autobiografische boeken over moederschap (A Life’s uitgever, 2001) en echtscheiding (Aftermath, 2012) riepen gemengde reacties op.

In haar trilogie…Lees verder op Wikipedia