Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het buitenleven

Rachel Cusk (auteur)
Zonder een adres achter te laten breekt een jonge vrouw met haar Londense stadsleven en gaat als au pair op het platteland werken bij een welgestelde familie met een gehandicapte zoon van zeventien.
Onderwerp
Familie, Identiteit
Titel
Het buitenleven
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The country life
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2008
378 p.
ISBN
9789023428985

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stella Benson (29) wil om onverklaarde redenen haar leven in Londen ontvluchten en vindt daarom in een dorpje buitenaf werk bij het excentrieke echtpaar Piers en Pamela Madden als au pair voor de begeleiding van hun gehandicapte zoon Martin (17). De neurotische en labiele Stella had gehoopt rust te vinden op het platteland, maar al gauw wordt duidelijk dat zowel het buitenleven als het vreemde huishouden van de Maddens haar niet ligt. Ze gaat steeds meer drinken, waardoor een duik in het zwembad verkeerd uitpakt. Maar degene die haar redt, kan de link leggen met haar vroegere leven en de reden dat ze op haar huwelijksreis is weggelopen van haar man. De romans van de Britse schrijfster (1967) worden om de cynische humor en het psychologisch inzicht terecht vergeleken met het werk van Jane Austen. In deze mooie derde, goed vertaalde roman (1997), bekroond met de Somerset Maugham Award, beschrijft ze in een uitstekende stijl, met veel subtiele ironie en humor erg goed zeer verschillende …Lees verder

Over Rachel Cusk

Rachel Cusk (Canada, 8 februari 1967) is een schrijver van romans en non-fictie.

Biografie

Cusk bracht haar vroege jeugd door in Los Angeles. Ze heeft een zus en twee broers. In 1974 verhuisde ze naar Engeland, waar ze Engels studeerde in Oxford aan het New College.

Cusk is getrouwd geweest met fotograaf Adrian Clarke. De echtscheiding, in 2011, was een belangrijk thema in de boeken van Cusk.

Cusk woont in Londen en Norfolk met haar man, kunstenaar Siemon Scamell-Katz, haar twee dochters uit haar eerste huwelijk en zijn zoon (haar stiefzoon).

Carrière

In 1993 bracht Cusk haar eerste roman uit, Saving Agnes. Voor dit debuut ontving ze de Whitbread Book Award.

Haar autobiografische boeken over moederschap (A Life’s uitgever, 2001) en echtscheiding (Aftermath, 2012) riepen gemengde reacties op.

In haar trilogie…Lees verder op Wikipedia