Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het laatste avondmaal : een zomer in Italië

Rachel Cusk (auteur)
+1
Het laatste avondmaal : een zomer in Italië
×
Het laatste avondmaal : een zomer in Italië Het laatste avondmaal : een zomer in Italië

Het laatste avondmaal : een zomer in Italië

Genre:
Rachel Cusk besluit samen met haar gezin een grote reis door Italië te maken. Om op zoek te gaan naar kunst en de betekenis daarvan, om de eeuwige routine te ontvluchten en om een ander pad voor de toekomst te vinden. Cusk schrijft over de bekende Italiaanse fenomenen (de eindeloos lange rijen bij het Vaticaan en de kunstschatten van meesters als Piero della Francesca en Tintoretto), maar ook over
Titel
Het laatste avondmaal : een zomer in Italië
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last supper
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2009
249 p. : ill.
ISBN
9789023441533

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Boek met persoonlijke reflecties over kunst en het leven tijdens een reis naar Italië van drie maanden met haar gezin om afstand te nemen van hun bestaan in Engeland. Elk van de dertien hoofdstukken is gewijd aan een ander thema: het beklemmende leven in Engeland, vertrek en reis door Frankrijk, kennismaking met Italië en de taal, verblijf in de omgeving van Arezzo en het werk van Piero della Francesca, de buren (Italianen en ex-pats), Franciscus van Assisi, het eten, Florence en het werk van Rafaël, een reis naar het zuiden (Napels, Pompeii, Capri), wandelen door Rome, kamperen aan de kust, een bijzondere ontmoeting op de terugreis. Eigenzinnig geschreven in een virtuoos proza met een oneindige stroom aan verschillende beelden, soms met onnavolgbare diepzinnigheid en een tamelijk negatieve, troosteloze kijk op het mensdom. Geïllustreerd met 29 matte zwart-witfoto's, waarbij veertien van besproken kunstwerken. Van Rachel Cusk (1967), die gerekend wordt tot de twintig beste jonge Brits…Lees verder

Over Rachel Cusk

Rachel Cusk (Canada, 8 februari 1967) is een schrijver van romans en non-fictie.

Biografie

Cusk bracht haar vroege jeugd door in Los Angeles. Ze heeft een zus en twee broers. In 1974 verhuisde ze naar Engeland, waar ze Engels studeerde in Oxford aan het New College.

Cusk is getrouwd geweest met fotograaf Adrian Clarke. De echtscheiding, in 2011, was een belangrijk thema in de boeken van Cusk.

Cusk woont in Londen en Norfolk met haar man, kunstenaar Siemon Scamell-Katz, haar twee dochters uit haar eerste huwelijk en zijn zoon (haar stiefzoon).

Carrière

In 1993 bracht Cusk haar eerste roman uit, Saving Agnes. Voor dit debuut ontving ze de Whitbread Book Award.

Haar autobiografische boeken over moederschap (A Life’s uitgever, 2001) en echtscheiding (Aftermath, 2012) riepen gemengde reacties op.

In haar trilogie…Lees verder op Wikipedia