Boek

100 dagen kanker 100 dagen kanker

Rachel Franse (auteur)
Genre:
Persoonlijke ervaringen van de schrijfster die een 'lichte' vorm van borstkanker kreeg.
Ziekten, Borstkanker
Rachel Franse
Amsterdam: Q, © 2018
190 p.
9789021415833 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

In korte hoofdstukken geschreven persoonlijke ervaringen van de auteur na de onverwachte diagnose 'borstkanker'. Het boek is in een vlot leesbare stijl geschreven en de beschreven emoties zijn invoelbaar. Dat zij de mazzel heeft een goedbehandelbare vorm van borstkanker te hebben, verklaart de keuze van de titel: na ruim drie maanden behandeling is Rachel genezen verklaard. In het in de appendix van dit boek opgenomen interview met Emiel Rutgers, oncologisch chirurg in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam, voorspelt hij dat de komende dertig jaar de kans om aan borstkanker te overlijden ruim onder de één procent zal komen. Een bemoedigend en leerzaam boek met een flinke scheut humor over een moeilijk onderwerp.