Boek
Nederlands
Een jonge vrouw ontdekt dat geheimen in het leven van een beroemde schrijver hun schaduw werpen op de levens van zijn nazaten.
Titel
Aan de overkant
Auteur
Rachel Hore
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The silent tide
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
447 p.
ISBN
9789022568743 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Emily (30-), redacteur bij een uitgeverij, onderzoekt het leven van Isabel, een van haar voorgangsters. Deze trok, in 1948, op 19-jarige leeftijd naar Londen en vond een boeiende baan bij een uitgeverij. Bekend is haar huwelijk met de schrijver Hugh Morton. Over zijn leven laat Emily onderzoek doen in verband met een boek. Intussen vindt ze pakketjes op haar bureau vol gegevens over Isabel. De levens van Emily en vooral Isabel worden afwisselend in de derde persoon belicht in deze meeslepende roman vol boeiende personen. Isabels achtergrond wordt via brieven verduidelijkt. Het liefdesleven van beide protagonisten, verschillend in tijd, wordt boeiend neergezet. Een waar Droste-effect, omdat ook de Engelse schrijfster van deze warme roman vroeger redacteur was bij een uitgeverij; nu geeft ze les in creatief schrijven aan de East Anglia Universiteit en is recensent van The Guardian. Sinds 2001 legt ze zich toe op romans. 'Zomers licht' (2008), 'Sterrennacht' (2010) en 'De droomtuin'* (20…Lees verder

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia