Boek
Nederlands

De naderende storm

Rachel Hore (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
Na de dood van haar vader doet een getroubleerde fotografe onderzoek naar zijn verleden en reist naar Cornwall.
Titel
De naderende storm
Auteur
Rachel Hore
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A gathering storm
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012
432 p.
ISBN
9789022563083 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De jonge Britse fotografe Lucy Cardwell komt met haar vriend terug van vakantie en besluit in een opwelling om Carlyon Manor, het huis waar haar vader opgroeide, te gaan bezoeken. Daar leert ze al snel de oude Beatrice Ashton kennen die haar levensverhaal aan Lucy vertelt. Het relaas begint in de jaren 1930 toen Beatrice bij haar welgestelde vriendin Angelina Wincanton, Lucy’s grootmoeder, ging wonen. Angelina was knap, rijk en héél erg verwend. Beatrice moest dus wennen aan haar nieuwe levensstijl en voelde zich niet altijd even gelukkig, tot ze op haar vijftiende de knappe Rafe leerde kennen. Rafe zou later Lucy’s oom blijken te zijn. Wanneer de Tweede Wereldoorlog kwam, veranderde alles voor Beatrice. Rafe moest naar het leger en zij zelf ging bij het verzet. De jonge Lucy beseft na elk gesprek meer en meer dat ze een nauwere band met Beatrice heeft dan ze zelf ooit had kunnen denken. Zo leert ook zij een jongen kennen op Carlyon Manor die in het leger zit. Het lijkt wel also…Lees verder
Enkele maanden nadat haar vader Tom gestorven is, vindt Lucy Cardwell tussen zijn spullen papieren die erop wijzen dat hij op zoek was naar ene Rafe Ashton. Lucy wil het geheim van Toms queeste ontrafelen. In St. Florian (Cornwall) ontmoet ze de hoogbejaarde Beatrice Ashton, destijds een goede vriendin van haar overleden grootmoeder Angelina. Stapje voor stapje onthult Beatrice het grote familiegeheim. Het uitgebreide verhaal, dat Lucy's wereld enigszins door elkaar schudt, voert de lezer mee naar Londen, Cornwall en Frankrijk, naar de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en naar het verzet. Heden en verleden zijn in twee verhaallijnen netjes door elkaar geweven. Data boven de hoofdstukjes geven aan in welke periode de lezer zich bevindt. (Jammer van een zetfout in het begin, die verwarring kan stichten.) De auteur is duidelijk goed gedocumenteerd. Met haar verhalende stijl en haar beschrijvingen – al zijn die soms een beetje langdradig – houdt ze de lezer al na enkele bladzijden stevi…Lees verder

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia