Agente Keira Cameron reist per ongeluk met een groep veroordeelde terroristen mee terug in de tijd van 2077 naar 2012.
Titel
Continuum. Seizoen 1
Acteur
Rachel Nichols Victor Webster Erik Knudsen
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2014
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 420 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5050582939217

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 1 (2012) van een Canadese sciencefictionserie met Rachel Nichols (Criminal minds), Victor Webster en Stephen Lobo. In het jaar 2077 wordt Noord-Amerika met harde hand geregeerd door een aantal grote concerns. Een groep terroristen die de macht van de regering met geweld omver wil werpen is opgepakt in Vancouver en ziet tijdens hun executie kans terug te reizen in de tijd, niet zoals gepland naar 2071 maar naar 2012. Agente Keira Cameron, trouw aan de regering, reist per ongeluk met hen mee. Zowel Keira als de terroristen proberen terug te komen naar hun eigen tijd. Ron Rijghard (NRC 20-5-'14): '(...) Continuum ontwikkelt zich tot een stoïcijnse actieserie, met futuristische wapens en geavanceerde computergadgets. Dat ziet er steeds heel cool uit. Maar het hart van het verhaal is klassieke sciencefiction over tijdreizen. (...) Continuum is veeleisend, maar de makers bieden de kijker voldoende overzicht en uitleg. De moraal is ook meer dan franje. (...)' Tien afleveringen.

Over Rachel Nichols

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Tabercil

Rachel Emily Nichols (Augusta, 8 januari 1980) is een Amerikaans actrice. Ze maakte in 2000 haar filmdebuut met een naamloos rolletje als model aan de bar in Autumn in New York.

Nichols heeft behalve films ook diverse rollen in televisieseries op haar naam staan. Zo speelde ze dertien afleveringen Special Agent Rebecca Locke in The Inside. Van 2005 tot en met 2006 verscheen ze als CIA-agente Rachel Gibson in zeventien afleveringen van het laatste seizoen van Alias. In 2010 en 2011 was ze ook te zien in de serie Criminal Minds, als Ashley Seaver. Tussen 2012 en 2015 speelde ze de hoofdrol in de serie Continuum als CPS-agente Kiera Cameron.

Nichols is ook te zien in de videoclips All About Loving You en Misunderstood van Bon Jovi.

Filmografie

*Exclusief televisiefilms

Televisieseries

*Exclusief eenmalige versch…Lees verder op Wikipedia