Boek
Engels

Frenemies forever

Rachel Renée Russell (auteur), Lisa Vega (illustrator), Nikki Russell (auteur)
Nikki doet mee aan een uitwisselingsprogramma. Maar ze komt uitgerekend op de nieuwe school van aartsrivaal MacKenzie terecht. En al snel blijkt dat er een meisje op de school zit die zo mogelijk nog erger is dan MacKenzie. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Frenemies forever
Auteur
Rachel Renée Russell Nikki Russell Erin Russell
Illustrator
Lisa Vega
Taal
Engels
Oorspr. titel
Tales from a not-so-friendly frenemy
Uitgever
London: Simon and Schuster, 2017 | Andere uitgaven
243 p. : ill.
ISBN
9781471198151 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit elfde deel van de serie 'Dork diaries'* doet Nikki Maxwell mee aan een uitwisselingsprogramma. Maar ze komt uitgerekend op de nieuwe school van aartsrivaal MacKenzie terecht. En al snel blijkt dat er een meisje opd e school zit die zo mogelijk nog erger is dan MacKenzie. De tekst oogt handgeschreven; sommige woorden zijn in hoofdletters en/of in vet of cursief gedrukt. Met stripachtige zwart-wittekeningen die onlosmakelijk met de tekst verbonden zijn. Inhoudelijk heeft de serie weinig om het lijf, maar de uitvergrote situaties zijn humoristisch en herkenbaar voor tienermeiden. De serie is populair en verschijnt in een Nederlandse vertaling als ‘Dagboek van een muts’. Naast de elf delen zijn er twee extra boeken, over het hebben/invullen van een dagboek. Achterin staat beknopte informatie over de auteur en de serie. Verwezen wordt naar de (Engelstalige) website dorkdiaries.com en er staat een stukje achterin uit het eerste deel van een nieuwe serie over een van de bijfiguren, Ma…Lees verder

Over Rachel Renée Russell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Suna Lee and Rachel Renee Russell

Rachel Renée Russell (St. Joseph (Michigan), 13 maart 1959) is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate.

Ze bracht in juni 2009 het eerste deel uit van Dagboek van een muts (Engels: Dork Diaries), een reeks over een personage met autobiografische elementen, Nikki J. Maxwell. Van de reeks werden al vijf miljoen exemplaren verkocht in de oorspronkelijke versie. Boeken uit de reeks werden in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht. Het eerste deel van de reeks leverde haar een 2010 Children’s Choice Book of the Year Award op. De serie telt anno 2017 dertien boeken. In 2017 werd deel 10, Puppy Love, bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Russell schrijft ook jongensboeken. In 2017 verscheen in de serie Max Kruimel de eerste titel Superheld op sokken, gevolgd door Stank voor dank en Crimineel cool.

Privé

Ze heef…Lees verder op Wikipedia

Suggesties