Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nikki weet raad : avonturen van een niet-zo-snuggere wijsneus

Rachel Renée Russell (auteur), Sofia Engelsman (vertaler)
+1
Nikki weet raad : avonturen van een niet-zo-snuggere wijsneus
×
Nikki weet raad : avonturen van een niet-zo-snuggere wijsneus Nikki weet raad : avonturen van een niet-zo-snuggere wijsneus

Nikki weet raad : avonturen van een niet-zo-snuggere wijsneus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als Nikki's aartsvijand MacKenzie bij de schoolkrant gaat, besluit Nikki (14) zich ook aan te melden. Haar rubriek Wijsneus wordt een grote hit. Maar dat neemt MacKenzie niet. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Nikki weet raad : avonturen van een niet-zo-snuggere wijsneus
Auteur
Rachel Renée Russell
Vertaler
Sofia Engelsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tales from a not-so-smart Miss Know-it-all
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014 | Andere uitgaven
327 p. : ill.
ISBN
9789026135033 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een maand uit het leven van de 14-jarige middelbare scholiere en 'drama-queen' Nikki (ik-figuur) die zich aanmeldt bij de schoolkrant. Zo kan ze ze aartsvijand MacKenzie in de gaten houden, voorkomen dat ze niet van school af wordt gestuurd en meer tijd met haar vriendje Brandon doorbrengen. Deel vijf van de serie 'Dagboek van een muts'* waarin Nikki hoge ogen gooit met haar rubriek 'Wijsneus', waarin ze advies geeft over elk mogelijk probleem. Het verhaal speelt zich af in Amerika, wat soms merkbaar is aan de wat gekunstelde vertaling. Voor de rest vlot taalgebruik vol sms-taal (OMG, BFF, smileys) geschreven in de vorm van een dagboek waarin de woorden die nadruk moeten krijgen met hoofdletters geschreven zijn. Op bijna elke bladzijde zwart-witillustraties (meiden met poppenogen, golvend haar en super slank) alsof ze onderdeel zijn van het dagboek en dus door Nikki getekend. Dikke pil die echter, ook gezien het succes van de vorige delen, verslonden zal worden door meiden vanaf ca. 1…Lees verder

Over Rachel Renée Russell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Suna Lee and Rachel Renee Russell

Rachel Renée Russell (St. Joseph (Michigan), 13 maart 1959) is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate.

Ze bracht in juni 2009 het eerste deel uit van Dagboek van een muts (Engels: Dork Diaries), een reeks over een personage met autobiografische elementen, Nikki J. Maxwell. Van de reeks werden al vijf miljoen exemplaren verkocht in de oorspronkelijke versie. Boeken uit de reeks werden in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht. Het eerste deel van de reeks leverde haar een 2010 Children’s Choice Book of the Year Award op. De serie telt anno 2017 dertien boeken. In 2017 werd deel 10, Puppy Love, bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Russell schrijft ook jongensboeken. In 2017 verscheen in de serie Max Kruimel de eerste titel Superheld op sokken, gevolgd door Stank voor dank en Crimineel cool.

Privé

Ze heef…Lees verder op Wikipedia

Suggesties