Boek
Nederlands

Psychiatrie : wat je moet weten

Raf De Rycke (auteur), Bernard Sabbe (auteur)
+1
Psychiatrie : wat je moet weten
×
Psychiatrie : wat je moet weten Psychiatrie : wat je moet weten

Psychiatrie : wat je moet weten

Inleiding tot de geestelijke gezondheidszorg.
Titel
Psychiatrie : wat je moet weten
Auteur
Raf De Rycke Bernard Sabbe
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2019 | Andere uitgaves
325 pagina's : illustraties
ISBN
9789401453547 (paperback)
Plaatsingssuggestie
606.23 (SISO) Psychiatrie ; Psychiatrie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Herziene editie van het in 2014 verschenen boek dat op vernieuwende wijze de relatief onbekende en lastig bespreekbare wereld van geestelijke gezondheidsproblemen benadert, omdat elk mens daarmee te maken kan krijgen. De ene auteur vervult bestuursfuncties in België en wordt gewaardeerd om zijn nieuwe visie op zorg en management. De andere auteur is hoogleraar psychiatrie en coördinator van een toonaangevend onderzoekscentrum. Het boek biedt een rijk beeld met feiten, thema's en inzichten van en over de geestelijke gezondheidszorg. Zo komt de geschiedenis ervan in beeld, de verschillende ziektebeelden, de grote verscheidenheid aan behandelings- en begeleidingsmogelijkheden en de (veranderende) verhouding van de psychiatrische patiënt tot de samenleving. Met informatie over psychische ziekten, genezings- en herstelmogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen (ervaringsdeskundigheid). Het bespreekt ook wat goede geestelijke gezondheidszorg de samenleving kan opleveren. Zeker ook dat laatste e…Lees verder

Over Raf De Rycke

Raphaël Florent Marie (Raf) ridder De Rycke (Zelzate, 5 mei 1947) is een Vlaams econoom, auteur en gedelegeerd bestuurder en voorzitter van vzw Provincialaat der Broeders van Liefde.

Levensloop

De Rycke studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius in Antwerpen, oriëntatie internationale economie (1969), en werd geaggregeerde voor het hoger secundair onderwijs (1969).

Hij volgde diverse vervolmakingscyclussen voor het Beleid van Gezondheidsinstellingen ingericht door het Centrum voor Ziekenhuiswetenschap in Leuven:

  • marketing en strategisch denken in de gezondheidszorg;
  • instrumenten voor financieel beheer;
  • naar een responsabilisering van alle betrokkenen: is er plaats voor managed care in de Belgische gezondheidszorg?;
  • beheersverantwoordelijkheid en haar implicaties;
  • ziekenhuisfinanciering: systemen en modaliteiten.
Lees verder op Wikipedia