Boek
Nederlands

Klein magazijn : teksten voor jeugdtheater. 5

Raf Walschaerts (auteur), Ellen Schoenaerts (auteur), Hanneke Pauwe (auteur)
Teksten van elf eigentijdse theaterstukken voor verschillende leeftijdsgroepen, waaronder een bewerking van Othello en een stuk over pesten. Vanaf ca. 14 jaar.
Bevat
De koning zonder schoenen / Raf Walschaerts
Cézar de Eigenaardige / Ellen Schoenaerts
Miss Miskou en de potloodmoordenaar / Hanneke Paauwe
Botst het niet dan klinkt het / Fleur Hendriks
De drie musketiers / Herman van de Wijdeven
Love in Babylon / Johan Buytaert
Sorry voor alles / Joost vandecasteele en Joris Van den Brande
Remember me / Jan Sobrie en Geert Vandyck
Othello / Jo Roets en Greet Vissers
Azen / Dimitri Leue
Speeldrift / Ruth Mellaerts
Titel
Klein magazijn : teksten voor jeugdtheater. 5 / Raf Walschaerts, Ellen Schoenaerts, Hanneke Paauwe ... [et al.]
Auteur
Raf Walschaerts Ellen Schoenaerts Hanneke Pauwe
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Bebuquin, 2013
480 p.
ISBN
9789075175431 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gevarieerde bundel met elf eigentijdse theaterstukken voor kinderen van 3 t/m 16 jaar, gekozen door Vlaamse jeugdtheatergezelschappen uit het eigen oeuvre (vanaf het jaar 2000). Er zijn onder meer twee bewerkingen van Shakespeares 'Othello', een bewerking van de roman 'Speeldrift' van Juli Zeh, een thematisch stuk over pesten en een sprookje van Raf Walschaerts voor peuters. De teksten stimuleren het zelf denken. Ze verschillen van karakter en sfeer variërend van hilarisch, poëtisch en romantisch tot gruwelijk, schrijnend, bizar, erotisch en filosofisch. De korte (inhouds)besprekingen (voorin de bundel) maken het leerkrachten mogelijk om te bepalen welk stuk geschikt is voor een bepaalde doelgroep. Een stuk als 'Speeldrift' echter is dusdanig complex dat het minder geschikt is om door scholieren te laten uitspelen. Temeer omdat de erotische handelingen tussen een leraar en twee leerlingen binnen een zeer specifieke filosofische context zijn geplaatst die verwarrend kan zijn. De tekste…Lees verder

Over Raf Walschaerts

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Michel Vuijlsteke

Kommil Foo is een Vlaams cabaret-duo, bestaande uit de broers Raf Walschaerts (2 oktober 1965) en Mich Walschaerts (10 maart 1969).

Biografie

Raf en Mich Walschaerts werden geboren als zonen van Jef Walschaerts (leerkracht op het vroegere Don Bosco-Mariaberginstituut) en Chris Roodhooft. Ze groeiden op in Essen. Raf studeerde psychologie en Mich volgde een acteeropleiding in Antwerpen.

In 1987 gaven de broers hun eerste optreden als "Kommil Foo" (verbastering van het Franse "comme il faut" ("zoals het hoort")) in een Gentse studentenclub. In 1988 brachten ze hun eerste echte voorstelling Ballade. Tussen 1988 en 1992 schreven de broers drie muzikale theaterprogramma's. Met wisselend succes speelden ze in jeugdhuizen, kleine theatertjes, enzovoort. Eind 1992 werd het vierde programma 'Plank' van het duo bekroond in Rotterdam. De jury had het over een 'perfect duo met een grote toekomst'. Plank be…Lees verder op Wikipedia