Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

In de gunst van de Tsarina

Randall Wallace (auteur)
+1
In de gunst van de Tsarina
×
In de gunst van de Tsarina In de gunst van de Tsarina

In de gunst van de Tsarina

Een Amerikaanse cavalerie-officier krijgt in 1774 opdracht om de gunst van de Russische keizerin Catharina de Grote te winnen.
Titel
In de gunst van de Tsarina
Auteur
Randall Wallace
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Love and honor
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2005
331 p.
ISBN
90-6112-253-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1774 krijgt de Amerikaanse cavalerist Kieran Selkirk opdracht van Benjamin Franklin om zijn diensten aan de Russische keizerin Catharina de Grote aan te bieden. De Amerikanen zijn in opstand tegen de Britse overheersers, die steun hebben gevraagd aan de keizerin. Als ze die krijgen, dan gaan de Amerikanen de strijd verliezen. Hij reist met zijn Russische vriend Gorlov naar Sint Petersburg en ze krijgen samen opdracht een kozakkenopstand in Zuid-Rusland neer te slaan. Hun succes trekt de aandacht van de tsarina, maar als Selkirk haar avances afwijst wordt hij met zijn vriendin Beatrice gearresteerd. Nadat Gorlov hen heeft bevrijd volgt een confrontatie met de tsarina, die dan de kant van de Amerikanen kiest. Van de Amerikaan verschenen eerder een toneelstuk en 6 romans, o.a. de bestsellers 'Braveheart' en 'Pearl Harbor'. Hoewel het verhaal onwaarschijnlijk is, is dit een smakelijk vertelde, erg levendige roman die vlot leest. Het tijdsbeeld is oppervlakkig, maar heel kleurrijk. Pret…Lees verder

Over Randall Wallace

Randall Wallace (Tennessee, 28 juli 1949) is een Amerikaans filmproducent en -regisseur.

Hij groeide op in Tennessee en begon al op zevenjarige leeftijd met het schrijven van verhalen. Hij studeerde theologie aan Duke University en volgde een priesteropleiding. Nadat hij het seminarie had verlaten, verhuisde Wallace naar Nashville om een muziekcarrière te beginnen. Maar omdat hij geen country muziek schreef, had hij weinig succes. In 1980 verhuisde hij daarom naar Los Angeles, waar hij begon met het schrijven van film- en televisiescripts. In 1995 kreeg hij een Oscar voor Braveheart met Mel Gibson in de hoofdrol. Zijn films zijn meestal gebaseerd op boeken.