In 1969 neemt huisvrouw Penny Chenery Tweedy de stoeterij van haar ouders over. Ze hoopt dat de hengst Secretariat (Big Red) een kampioen wordt
Onderwerp
Paardensport
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2010?]
1 blu-ray
Oorspr. opname
2010
Speelduur
122 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418295233

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Disneyfilm uit 2010 van Randall Wallace (We were soldiers; The man in the iron mask) vertelt het waargebeurde verhaal van het racepaard Secretariat. In 1969 neemt huisvrouw Penny Chenery Tweedy de stoeterij van haar ouders over die in financiële moeilijkheden verkeert. Wanneer er een rode hengst wordt geboren, genaamd Secretariat (bijnaam Big Red) ziet ze in hem een toekomstige kampioen. De excentrieke trainer Lucien Laurin en een gedreven jockey helpen haar. Intussen moet ze zich ook bekommeren om haar man en vier kinderen. In de hoofdrollen topacteurs Diane Lane (Untraceable; Under the Tuscan sun) en John Malkovich (Burn after reading; Disgrace). Patricia Smagge (Movie2movie,i) vindt het verhaal inspirerend, spannend en heroïsch, maar ook voorspelbaar: '(...) het prima acteerwerk en de puike actiescènes maken er een meeslepend geheel van, dat met zijn 130 minuten aan de lange kant is, maar meer dan prettig wegkijkt.' Met enkele extra's.

Over Randall Wallace

Randall Wallace (Tennessee, 28 juli 1949) is een Amerikaans filmproducent en -regisseur.

Hij groeide op in Tennessee en begon al op zevenjarige leeftijd met het schrijven van verhalen. Hij studeerde theologie aan Duke University en volgde een priesteropleiding. Nadat hij het seminarie had verlaten, verhuisde Wallace naar Nashville om een muziekcarrière te beginnen. Maar omdat hij geen country muziek schreef, had hij weinig succes. In 1980 verhuisde hij daarom naar Los Angeles, waar hij begon met het schrijven van film- en televisiescripts. In 1995 kreeg hij een Oscar voor Braveheart met Mel Gibson in de hoofdrol. Zijn films zijn meestal gebaseerd op boeken.

Lees verder op Wikipedia