Strip
Engels

Miss Peregrine's home for peculiar children : the graphic novel

Ransom Riggs (scenarist), Cassandra Jean (illustrator)

Miss Peregrine's home for peculiar children : the graphic novel

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Na de dood van zijn opa bezoekt Jacob (16) het weeshuis waar zijn opa opgroeide, op een afgelegen eiland. Het blijkt dat opa's jeugdvrienden meer dan bijzonder waren. En misschien leven ze nog steeds. Met veel sfeervolle zwart-witfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Miss Peregrine's home for peculiar children : the graphic novel
Scenarist
Ransom Riggs
Illustrator
Cassandra Jean
Uniforme titel
Miss Peregrine's home for peculiar children : the graphic novel
Taal
Engels
Uitgever
New York: Yen Press, 2013
[272] p. : ill.
ISBN
9780316245289 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Grafische bewerking van het originele en zeer gelauwerde YA-boek uit 2011. De filmbewerking is nu in de bioscoop; deze graphic novel-versie dateert van 2013 en volgt het verhaal getrouw. De 16-jarige Jacob verliest op tragische wijze zijn geliefde grootvader, die hem altijd aan de hand van vreemde oude foto's rare verhalen over vroeger vertelde. Jakob ontdekt op een eiland in Wales het kindertehuis uit zijn grootvaders verhalen... en ook de kinderen uit de foto's zelf. Het oorspronkelijke boek is met zwart-wit foto's geillustreerd, die de grafische kunstenaar hier op zeer natuurlijke wijze in het verhaal heeft weten te integreren. Sterk getekend, waarbij een mooi spel tussen zwart-wit en kleur wordt gespeeld. Oorlogthematiek, herinneringen en trauma, en verlies spelen een grote rol. Toegankelijke visuele bewerking die echt wat toevoegt. Ook geschikt voor Nederlandse scholieren voor wie het oorspronkelijke boek in het Engels te moeilijk is. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Ransom Riggs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Ransom Riggs (Maryland, 3 februari 1979) is een Amerikaans schrijver van jeugdboeken en filmmaker.

Biografie

Ransom Riggs werd op 3 februari 1979 geboren in Maryland op een oude boerderij. Hij groeide op in Florida waar hij school liep op de Pine View School for the Gifted. Hij studeerde Engelse literatuur op het Kenyon College in Ohio en vervolgens studeerde hij film aan de University of Southern California. Riggs houdt er van om verhalen te vertellen, zowel via woorden als via beelden. Hij begon op jonge leeftijd met het schrijven van verhalen op een oude typemachine. Toen hij wat ouder was, kreeg hij een fototoestel als kerstgeschenk en geraakte geobsedeerd door fotografie. Later begon hij samen met enkele vrienden eigen filmpjes te maken met een oude videocamera. Na zijn studies was hij een vijftal jaar werkzaam met het schrijven van scripts en als dagelijkse blogger voor mental floss en voor hun magazin…Lees verder op Wikipedia