Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Waterscheerling

Rascha Peper (auteur), Sylvia Weve (illustrator)
Een jongen tuimelt in een onderwaterwereld op zoek naar zijn vriendin.
Titel
Waterscheerling
Auteur
Rascha Peper
Illustrator
Sylvia Weve
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2017 | Andere uitgaves
78 p. : ill.
ISBN
9789021407487 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De waterscheerling groeit bij de diepe, mysterieuze maar goed afgedekte waterput van de familie Tienverloren; de kinderen wordt op het hart gedrukt er verre van te blijven, maar na jaren verdwijnt toch plotseling de dochter van de familie. Haar vriend daalt in wanhoop in de put af en komt terecht in een wonderbaarlijke onderwaterwereld. Het mooi en eenvoudig geschreven verhaal is een modern sprookje, geïnspireerd door onder andere Orpheus en Euridice. Zoals veel sprookjes is het spannend, beklemmend en onbegrijpelijk. En het stemt tot nadenken, maar je wordt er niet blij van. Aantrekkelijk uitgevoerd met fijne tekeningen. Tweemaal eerder verschenen, apart in 2004 en in de verhalenbundel 'Een Siciliaanse lekkernij'*. Mooi cadeauboekje. De auteur (1949-2013) schreef romans, verhalenbundels en columns voor NRC Handelsblad. Ze won in 1996 de Multatuliprijs voor haar roman ‘Russisch blauw’.

Over Rascha Peper

CC BY 3.0 - Foto van/door
Jaap Versteegh

Rascha Peper (Driebergen-Rijsenburg, 1 januari 1949 – Amsterdam, 16 maart 2013) was een Nederlands schrijfster. Haar werkelijke naam was Jenneke Strijland.

Biografie

Strijland studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam. Na haar studie werkte ze enige tijd als lerares. Ze verhuisde in 1983 vanwege het werk van haar partner naar Wenen. Daar begon ze met schrijven. In 1990 debuteerde ze met de verhalenbundel De waterdame. Haar eerste roman, Oesters, verscheen in 1991. De roman Rico's vleugels werd in 1994 genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 1996 won ze de Multatuliprijs voor Russisch blauw. In het najaar van 1999 verhuisde ze naar New York. Haar roman Vingers van marsepein (2008) gaat over Frederik Ruysch (1638-1731). Ze schreef regelmatig columns in het NRC Handelsblad. In 2010 stapte ze over van uitgeverij Nieuw Amsterdam naar Querido.

Enkele van haar boeken zi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties