Onderwerp
Klimt, Gustav
Titel
Klimt / written and dir. by Raúl Ruiz
Regisseur
Raúl Ruiz 1941-2011
Componist
Jorge Arriagada
Acteur
John Malkovich 1953- Saffron Burrows Veronica Ferres
Taal
Engels
Uitgever
Soda Pictures, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
126 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: geen
EAN
5060103790982

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Raúl Ruiz

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Cine chileno : veinte años : 1970-1990 / Jacqueline Mouesca. Santiago : Ministerio de Educación, 1992 (Santiago : Impr. Cabo de Hornos)

Raúl Ernesto Ruiz Pino (Puerto Montt, 25 juli 1941 – Parijs, 19 augustus 2011) was een Chileens-Franse filmregisseur.

Ruiz brak in de jaren '60 door in de Chileense cinema met ironische films. Na de militaire coup van Augusto Pinochet in 1973 vluchtte hij naar Frankrijk. Tijdens zijn 48-jarige carrière maakte hij 113 films.

Filmografie (selectie)

  • 1968: Tres tristes tigres
  • 1970: La colonia penal
  • 1979: De grands événements et de gens ordinaires
  • 1979: L'Hypothèse du tableau volé
  • 1981: The Territory
  • 1982: Het dak van de walvis
  • 1983: Bérénice
  • 1983: La Ville des pirates
  • 1984: Point de fuite
  • 1985: Les Destins de Manoel
  • 1985: La Présence réelle
  • 1986: Mammame
  • 1987: Mémoire des ap…Lees verder op Wikipedia