Daisy
Nederlands

The world is not enough

Raymond Benson (auteur), Neal Purvis (scenarist), Els Goethals (verteller)
James Bond neemt het op tegen superschurken met snode plannen over de olievoorziening van het Westen.
Titel
The world is not enough / Raymond Benson ; gebaseerd op het scenario van Neil Purvis ... [et al.]
Auteur
Raymond Benson
Scenarist
Neal Purvis
Verteller
Els Goethals  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The world is not enough
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1999
1 cd
Speelduur
7:14:25
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de dood van oliemagnaat King in hun hoofdkwartier, gaat de Britse geheime dienst verwoed op zoek naar de moordenaar. M en haar topagent 007 nemen de zaak serieus en gaan op zoek naar het wie en waarom. De bloedmooie dochter van de vermoorde is vroeger ontvoerd door een gezochte terrorist en nu spelen beiden weer een hoofdrol in deze zaak waarin wraak, duikboten en kernwapens een prominente rol spelen. Een primeur is dat ook M in actie komt. James Bond gebruikt zoals altijd de allernieuwste technologische snufjes, gaat het gevaar niet uit de weg en belandt tussen de lakens met de mooiste dames ter wereld. Hij reist van London naar de Kaspische Zee om in Istanbul de climax van het verhaal te beleven. De thriller is heel cinematografisch beschreven en nodigt uit om de opnieuw spectaculaire film te gaan zien. Een goed boek, dat is gebaseerd op het script van de negentiende Bondfilm. Normale druk.

Over Raymond Benson

Raymond Benson (6 september 1955) is een Amerikaans regisseur, programmeur en auteur, met name bekend vanwege het schrijven van diverse titels uit de James Bondreeks. Hij groeide op in Austin (Texas) en studeerde drama en later regie aan de Universiteit van Texas en studeerde in 1978 af. In 1979 verhuisde hij naar New York, waar hij verschillende (toneel)producties regisseerde.

Raymond Benson is daarnaast programmeur van computergames en componist. Hij is de vierde (na Ian Fleming) officiële auteur van de James Bond 007-titels. Benson heeft het James Bondstokje overgenomen van John Gardner. Hij is nu als docent werkzaam in Illinois en schrijft naast James Bondthrillers ook eigen originele romans die heel verschillend zijn van zijn 007-boeken. Hij schreef tot op heden in totaal elf James Bondboeken, waaronder titels als Tomorrow Never Dies, Decada, The World Is Not Enough en Die Another Day.

Raymond Benson is de auteur van The Jam…Lees verder op Wikipedia

Suggesties