Boek
Nederlands

André Terval, of Inleiding tot een leven van gelijkmoedigheid

Raymond Brulez (auteur), Els Van Damme (redacteur), Yves T'sjoen (redacteur)

Raymond Brulez is een cavalier seul in de Vlaamse literatuur. Zijn romandebuut André Terval of Inleiding tot een leven van gelijkmoedigheid is zonder meer een hoogtepunt in de interbellumliteratuur.

Dit boek biedt de lezer de kans om dit destijds gecontesteerde boek weer te ontdekken.

Titel
André Terval, of Inleiding tot een leven van gelijkmoedigheid / Raymond Brulez ; bezorgd door Els van Damme en Yves T'Sjoen ; nawoord Koen Rymenants
Auteur
Raymond Brulez
Redacteur
Els Van Damme Yves T'sjoen
Nawoord
Koen Rymenants
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Academia Press, 2018 | Andere uitgaven
142 p.
ISBN
9789401453516 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Raymond Brulez

Raymond Ferdinand Martin Jacques Gustave Brulez (Blankenberge, 18 oktober 1895 - Brussel, 17 augustus 1972) was een Vlaams schrijver.

Levensloop

Hij doorliep de humaniora aan het atheneum van Elsene. Met onder meer Max Lamberty stichtte hij er een studentenkring De Vlaamsche Taalvrienden en publiceerde hij zijn eerste teksten in De Goedendag, het tijdschrift van de Vlaamse Brusselse atheneumstudenten. Daarna studeerde hij Germaanse talen aan de Vrije Universiteit in Brussel. De Eerste Wereldoorlog onderbrak zijn studies.

Na enkele korte betrekkingen, onder meer als corrector bij de uitgeverij De Tempel in Brugge, een periode waarin hij lid werd van de vrijmetselaarsloge La Flandre, werd hij in 1936 literair adviseur bij de nationale radio-omroep in Brussel en van 1938 tot 1940 was hij er directeur van het secretariaat. Van 1945 tot 1960 was hij adjunct-directeur-generaal van de Nederlandstalige…Lees verder op Wikipedia

Suggesties