Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Beginners : the original version of What we talk about when we talk about love

Raymond Carver (auteur), William L. Stull (redacteur), Maureen P. Carroll (redacteur)

Beginners : the original version of What we talk about when we talk about love

Genre:
Bundel met de oorspronkelijke teksten van de verhalen uit het eerder verschenen 'What we talk about when we talk about love' die de uitgever teveel aanpaste naar de smaak van de auteur.
Titel
Beginners : the original version of What we talk about when we talk about love
Auteur
Raymond Carver
Redacteur
William L. Stull Maureen P. Carroll
Uniforme titel
What we talk about when we talk about love
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2010 | Andere uitgaves
VIII, 212 p.
ISBN
9780099540328 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1981 verscheen Raymond Carvers verzameling korte verhalen genaamd 'What we talk about when we talk about love'. Omdat zijn uitgever de tekst uitgebreid had aangepast, nam Carver zich voor om op een dag de oorspronkelijke teksten te publiceren. Maar de invloedrijke schrijver overleed in 1988, en het duurde daarna nog meer dan twee decennia voor deze bundel met de originele korte verhalen het licht zag. Beide bundels zijn erg verschillend. Carvers verhalen zijn intrigerend en mysterieus. De lezer krijgt vaak het bevreemdende gevoel dat de personages zich deels in een dode hoek bevinden, en hun beweegredenen altijd net buiten beeld blijven. Iets ongrijpbaars ligt als een mist over de verhalen. Sombere thema’s als de dood, echtscheidingen en alcoholisme zijn constante elementen. Vrij kleine druk.

Over Raymond Carver

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door OnbekendUnknown author

Raymond Clevie Carver, Jr. (Clatskanie, 25 mei 1938 – Port Angeles, 2 augustus 1988) was een Amerikaans schrijver en dichter. Hij werd vooral bekend door zijn puntige, schijnbaar laconiek geschreven korte verhalen. Het grootste deel van zijn leven kampte hij met ernstige alcolholproblemen en zat hij financieel volledig aan de grond. Maar op zijn veertigste slaagde hij erin zijn leven op orde te krijgen. Binnen 10 jaar schreef hij literaire meesterwerken, die veelal gaan over mensen aan de onderkant van de maatschappij. Hij schrijft vooral over relaties die stuklopen, de uitzichtloosheid van het leven en het vergetelheid zoeken in de drank. Carver wordt tegenwoordig beschouwd als een van de grootste Amerikaans auteurs van de 20ste eeuw en de belangrijkste kracht achter de heropleving van de Amerikaanse short story.

Jeugdjaren (1938-1958)

Carver werd geboren in Cl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek